Πάμε Αιγάλεω….

Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί μια μετακίνηση των νέων ανθρώπων, και κυρίως των φοιτητών, σε πιο παραδοσιακά μονοπάτια διασκέδασης. Το τσίπουρο, το ούζο και οι ρακές έχουν τον πρώτο λόγο. Οι καταστηματάρχες, φαίνεται να έχουν αντιληφθεί αυτήν την ανάγκη, και έτσι παρατηρείται μεγάλη άνθιση μεζεδοπωλείων, όχι μόνο στην πρωτεύουσα αλλά και σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας.

aigalewww

Μετά την Πλάκα, του Ψυρρή και το Γκάζι, σειρά έχει το Αιγάλεω. Ο πεζόδρομος της Αγίας Λαύρας (ή εναλλακτικά, η Ρακοσυνοικία των Δυτικών Προαστίων) προσφέρει τα πάντα. Πολλά μαγαζάκια, ποικιλίες κρεατικών,  αλλαντικών, ορεκτικών, μεζεδάκια για όλα τα γούστα και άφθονο ρακί, τσίπουρο και ούζο. Φιλικές τιμές και καλή ποιότητα είναι τα δυνατά σημεία των καταστημάτων του πεζόδρομου. Παρασκευές και Σάββατα πρέπει να είσαι τυχερός για να βρεις τραπεζάκι να καθίσεις.

Δεν γίνεται να προτείνουμε μόνο ένα μαγαζί, γιατί όλα έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά που τα κάνουν να ξεχωρίζουν. Βρείτε αυτό που σας ταιριάζει, χαλαρώστε στη θέση σας και αφήστε τους ήχους από το μπουζούκι και το μπαγλαμαδάκι να σας ταξιδέψουν. Απαραίτητη προϋπόθεση η καλή παρέα. Καλή σας διασκέδαση.

——–

Δανάη Αιματίδου