Ενημερωτική εκδήλωση κατά της γυναικείας κακοποίησης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, το Κέντρο Συμβουλευτικής και Στήριξης Φοιτητών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα με τίτλο «Η βία δεν είναι η λύση, είναι το πρόβλημα – Κακοποίηση: Λεκτική, Σωματική, Ψυχική».

γυναικα

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, η οποία θα διεξαχθεί την Τρίτη 8 Μαρτίου 2016, στη 1 μ.μ. στην Αίθουσα Συνεδρίων στον 1ον όροφο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, θα είναι ο ψυχίατρος – ψυχοθεραπευτής, Σταύρος Μπουφίδης.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί εισήγηση από την ψυχολόγο Γεωργία Τερζόγλου του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Θεσσαλονίκης με θέμα «Βία κατά των γυναικών: Ο ρόλος του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Θεσσαλονίκης».

Το Κέντρο Συμβουλευτικής και Στήριξης Φοιτητών (ΚΣΣΦ) είναι μια υπηρεσία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που παρέχει ενημέρωση, στήριξη και ψυχολογική συμβουλευτική σε όλες τις φοιτήτριες και τους φοιτητές του Ιδρύματος. Στο ΚΣΣΦ οι φοιτητές/τριες μπορούν να βρουν βοήθεια για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προσωπικών και ακαδημαϊκών προβλημάτων που συναντούν κατά τη διάρκεια των σπουδών και της φοιτητικής τους ζωής. Απώτερος στόχος είναι η προσωπική ανάπτυξη των ατόμων και η βελτίωση της κοινωνικής τους ζωής μέσα κι έξω απ’ το πανεπιστήμιο.