Eλληνική πρωτιά σε διαγωνισμό για την κλιματική αλλαγή!

Την πρώτη θέση, μεταξύ περισσότερων από 860 συμμετοχών από συνολικά 153 χώρες, στον διαγωνισμό για το καλύτερο βίντεο σχετικά με το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, κατοχύρωσαν οι Έλληνες φοιτητές της Ομάδας «Σκύρος 2016» του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθώς το έργο τους, το οποίο ανέδειξε εξαρχής η Greenagenda.gr, είναι και επισήμως το πιο δημοφιλές του κόσμου. 

climate

Τον επόμενο μήνα θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα σε ειδική Τελετή Βραβείων της 22ης ετήσιας Διάσκεψης των Συμβαλλομένων Μερών (COP22) των Ηνωμένων Εθνών της Σύμβασης Πλαίσιο για την Κλιματική Αλλαγή στοΜαρακές του Μαρόκου. Έχοντας ήδη με σιγουριά κατακτήσει το Βραβείο αυτό και όντας μέσα στα 8 καλύτερα βίντεο παγκοσμίως, ελπίζουν και σε άλλες διακρίσεις από την Επιτροπή του Διαγωνισμού.

22-4

«Το μέγεθος της επιτυχίας είναι μεγάλο, καθώς θα τους δοθεί η δυνατότητα παρουσίας τους σε μια ιστορική στιγμή συμφωνίας για το κλίμα και θα παραβρεθούν ανάμεσα σε αρχηγούς κρατών και μεγάλους φορείς», τόνισε στη Greenagenda.gr η Κωνσταντίνα Σκαναβή, Καθηγήτρια Περιβαλλοντικής Επικοινωνίας και Εκπαίδευσης στο τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

«Μαρόκο ερχόμαστε», ήταν το σχόλιο της πολυπληθούς ομάδας «Skyros Island Friends» στο Facebook, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.