Δύο φοιτητές δημιούργησαν σύστημα κλήσης ασθενών

Δύο τεταρτοετείς φοιτητές του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) του Πανεπιστημίου Κύπρου, οι Ραφαήλ Αποστολίδης και Στυλιανός Φιλίππου, ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν το σύστημα κλήσης ασθενών στο τμήμα ημερήσιας νοσηλείας του Ογκολογικού Κέντρου της Τράπεζας Κύπρου, με αποτέλεσμα να εξυπηρετεί σήμερα περίπου 600 ασθενείς ημερησίως σε χρονικό διάστημα οκτώ ωρών.

%ce%ba%cf%85%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%82

Ανακοίνωση από το Πανεπιστήμιο Κύπρου αναφέρει ότι «οι δύο φοιτητές ήταν υπεύθυνοι για τον ολικό σχεδιασμό και την υλοποίηση του έργου μέσα σε προκαθορισμένα χρονοδιαγράμματα, ενώ μετά το πέρας της υλοποίησης του έργου παρείχαν επίσης εκπαίδευση για τη λειτουργία του συστήματος προς όλους τους χρήστες σε πραγματικό περιβάλλον στην απουσία ασθενών».

Το έργο αναβάθμισης του συστήματος κλήσης ασθενών για τον χώρο Ημερήσιας Νοσηλείας του Ογκολογικού Κέντρου έγινε σε συνεργασία με το Τμήμα Πληροφορικής του Κέντρου. Μέχρι πρόσφατα, το τμήμα ημερησίας νοσηλείας του Ογκολογικού Κέντρου της Τράπεζας Κύπρου δεν είχε σύστημα κλήσης ασθενών και οι ασθενείς καλούνταν στους χώρους θεραπείας τους, διά βοής.

Πηγή: sigmalive.com