23ος φοιτητικός διαγωνισμός economia

Φέτος, για 23η συνεχόμενη χρονιά, ο όμιλος economia και το περιοδικό «Οικονομική Επιθεώρηση» διοργανώνει τον 23ο economia Φοιτητικό Διαγωνισμό.

economia-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%b3%cf%89%ce%bd%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82

Όραμα των διοργανωτών είναι ο economia φοιτητικός διαγωνισμός να αποτελεί μια διαχρονική πλατφόρμα εξέλιξης νέων ατόμων και έκφρασης ιδεών, προσαρμοζόμενος στις προκλήσεις της εποχής μας. Στόχοι μας είναι α) η κινητοποίηση των νέων να αξιοποιήσουν εμπράκτως την ακαδημαϊκή θεωρητική γνώση σε επίκαιρα θέματα, β) η ενίσχυση της δικτύωσης τους με κορυφαίες επιχειρήσεις, γ) η ανάδειξη των νέων ατόμων με κριτική σκέψη και η ευκαιρία να κερδίσουν πλούσια δώρα.

Η θεματική ενότητα του φετινού διαγωνισμού είναι: «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ & ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ»

Με τα επιμέρους θέματα που καλούνται να επιλέξουν και να αναπτύξουν οι φοιτητές να είναι τα εξής:

  • Πολιτιστικές βιομηχανίες, ανάπτυξη στα κέντρα και στην περιφέρεια.
  • Η χρηματοδότηση του πολιτισμού από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.
  • Η τριτοβάθμια εκπαίδευση ως μοχλός πολιτιστικο-οικονομικής ανάπτυξης.

 Η έκταση της εργασίας πρέπει να είναι έως 2,000 λέξεις και η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των εργασιών είναι η 31 Μαρτίου 2017.

Η βαθμολόγηση των εργασιών γίνεται από την Επιτροπή Αξιολόγησης, η οποία φέτος αποτελείται από τον κύριο Σταύρο Μπένο, πρόεδρο του σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», την κυρία Ματούλα Σκαλτσά, καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης και Μουσειολογίας στο τμήμα Αρχιτεκτόνων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, την κυρία Ολίβια Κυριακίδου, επίκουρη καθηγήτρια Οργανωσιακής Συμπεριφοράς στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, τον κύριο Μάκη Πανταζάτο, CFO της εταιρείας Aria Hotels & Tourism S.A., και τον κύριο Αντώνη Δ. Παπαγιαννίδη, διευθυντή του ομίλου economia, με το ρόλο του Ειδικού Συμβούλου στη διαδικασία αξιολόγησης. Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί δωρεάν mentoring στον 2ο όροφο των γραφείων της Οικονομικής Επιθεώρησης, Βλαχάβα 6-8 Μοναστηράκι, ενώ πλούσια δώρα αναμένουν τους νικητές στην τελετή απονομής που πραγματοποιείται τον Ιούνιο.

Διοργάνωση: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ Αιγίδα: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, ΙΟΒΕ

Υποστηρικτές Χορηγοί: AEGEAN, TITAN, EASTERN MEDITERRANEAN MARITIME LIMITED

Χορηγοί Βραβείων: MBA AUEB, ARIA HOTELS, AEGEAN, COCO-MAT, εεδε, Info Quest Technologies, ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Περισσότερες πληροφορίες στο www.economia.gr/el/article/category/54