Πού χιονίζει και πού θα το στρώσει τις επόμενες ώρες;;;

Πάνω από τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια και την Αττική το κύμα κακοκαιρίας

Το μεγαλύτερο μέρος της χώρας έχει κυκλώσει ο χιονιάς «Αριάδνη», με ισχυρές βροχές, χιόνια και πολικές θερμοκρασίες.

%cf%87%ce%b9%cf%8c%ce%bd%ce%b9

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, το βαρομετρικό χαμηλό κινείται από το βράδυ της Παρασκευής πάνω από την ηπειρωτική χώρα και πλήττει κυρίως την κεντρική Ελλάδα.

Το απόγευμα της Παρασκευής σημειώθηκε χιονόπτωση στην ανατολική Θράκη ενώ το βράδυ ο χιονιάς καλύπτει Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Εύβοια. Τα φαινόμενα κατά τόπους είναι έντονα.

Στην Αττική ο καιρός άρχισε να αλλάζει από το απόγευμα της Παρασκευής, με τη θερμοκρασία να πέφτει σημαντικά, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας θα πέσει λίγους βαθμούς πάνω από το μηδέν. Το θερμόμετρο στις 23:00 το βράδυ στην Κηφισιά έδειχνε μόλις 4 βαθμούς.

Σε Πάρνηθα και Πεντέλη η χιονόπτωση είναι έντονη, με την τροχαία να διακόπτει την κυκλοφορία στη Λεωφόρο Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ στο ρεύμα προς καζίνο και στην περιφερειακή όδο Πεντέλης – Νέας Μάκρης από το ύψος του στρατιωτικού νοσοκομείο 414 έως και το ύψος της Λεωφόρου Διονύσου.

Το Σάββατο, κα’ όλη τη διάρκεια της ημέρας το κρύο θα είναι τσουχτερό, ενώ στα βουνά της Αττικής θα έχουμε νέα χιονόστρωση. Στα βόρεια προάστια θα χιονίσει και ενδέχεται να το στρώσει σε δέντρα και αυτοκίνητα. Νιφάδες θα πέσουν και στο κέντρο της Αθήνας αλλά είναι μάλλον απίθανο να το στρώσει.

Περισσότερα ΕΔΩ.