Παγοδρόμιο η Θεσσαλονίκη, απελπισία στα νησιά από την επέλαση του χιονιά

Με -18 βαθμούς Κελσίου ξημέρωσαν η Φλώρινα και η Πτολεμαΐδα – Παγωμένοι παραμένουν οι δρόμοι στην πόλη της Θεσσαλονίκης – Σοβαρά προβλήματα στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης – Στο έλεος του χιονιά Αλόννησος και Σκόπελος που συμπλήρωσαν πέντε ημέρες χωρίς ρεύμα – Αποκλεισμένα πολλά χωριά στη Λέσβο – Στους 40 πόντους το χιόνι στα Γιάννενα που έχουν να δουν ανάλογη χιονόπτωση από το 1987.

%ce%b8%ce%b5%cf%83%cf%83%ce%b1%ce%bb%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%b7%cf%87%ce%b9%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%b12

%ce%b8%ce%b5%cf%83%cf%83%ce%b1%ce%bb%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%b7_%cf%87%ce%b9%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%b1

Η κακοκαιρία που συνεχίζει να πλήττει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας και οι πρωτόγνωρες χιονοπτώσεις που έφερε η «Αριάδνη» έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε πολλές πόλεις που δεν ήταν έτοιμες να αντιμετωπίσουν τον βαρύ χιονιά και να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες.

Η Βόρεια Ελλάδα, όπου σχεδόν σε όλες τις περιοχές το τοπίο είναι «λευκό» και το κρύο πολικό, με το πρωτοφανές -σε ένταση και διάρκεια- κύμα κακοκαιρίας να δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στις μετακινήσεις και την καθημερινότητα των πολιτών, συνεχίζει να δοκιμάζεται.

Σε όλους τους δήμους, που επλήγησαν τις τελευταίες ώρες από τον χιονιά, τα συνεργεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατέβαλαν ολονύκτια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, ενώ για μία ακόμη ημέρα τα σχολεία στη Βόρεια Ελλάδα, στη συντριπτική τους πλειονότητα, παραμένουν κλειστά.

Την ώρα που η δοκιμαζόμενη χθες από τον χιονιά Θεσσαλονίκη ξημέρωσε με -4 βαθμούς Κελσίου, οι κεντρικοί οδικοί άξονες της πόλης είναι «ανοιχτοί», αλλά οι οδηγοί κινούνται με χαμηλές ταχύτητες, λόγω του παγετού που έχει σχηματιστεί σε πολλούς δρόμους. Κλειστά θα μείνουν σήμερα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλο τον νομό Θεσσαλονίκης, ενώ δεν θα λειτουργήσουν το ΑΠΘ, το Πανεπιστήμιο «Μακεδονίας» και το «Αλεξάνδρειο» ΤΕΙ.

Περισσότερα ΕΔΩ.