Switch: Νέα κονσόλα από τη Nintendo

Η Nintendo ανακοίνωσε πως η νέα της κονσόλα, Nintendo Switch, θα κυκλοφορήσει στις 3 Μαρτίου. Το κόστος της θα ανέρχεται στα 299,99 δολάρια στις ΗΠΑ και στα 29.980 γιεν στην Ιαπωνία (260 δολάρια), περισσότερο από ό,τι ανέμεναν πολλοί αναλυτές και gamers.

switch

Η εταιρεία είχε αποκαλύψει τον Οκτώβριο πως η νέα της παιχνιδιομηχανή θα ήταν μια φορητή συσκευή που θα μπορούσε να λειτουργεί και ως κονσόλα. Το όνομά του προηγουμένως ήταν ΝΧ, και το Switch παραπέμπει σε υπολογιστή tablet με χειριστήρια Joy-Con στα πλευρά. Η οθόνη είναι αφής και τα χειριστήρια μπορούν να αντιλαμβάνονται κίνηση, σαν το Wii Remote. Όταν χρησιμοποιείται σαν κονσόλα στο σπίτι, το «tablet» μπαίνει σε ένα dock το οποίο συνδέεται σε τηλεόραση. Όσον αφορά στα παιχνίδια, θα περιέχονται σε «κασέτες»/ cartridges, μια επιλογή που παραπέμπει στις ένδοξες ημέρες των παλαιών κονσολών της εταιρείας.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι περίπου 80 παιχνίδια είναι υπό ανάπτυξη, περιλαμβανομένου ενός νέου παιχνιδιού με τον Super Mario, του Super Mario Odyssey, αργά το 2017. Επίσης, ένα από τα παιχνίδια που αποκαλύφθηκαν ήταν το Arms, ένα motion-controlled παιχνίδι πυγμαχίας, που πρόκειται να κυκλοφορήσει την άνοιξη.

Περισσότερα ΕΔΩ.