Ryanair: Κόβει 500.000 θέσεις από Αθήνα

Το νέο της χειμερινό πρόγραμμα της Ryanair ανακοίνωσαν το μεσημέρι της Τρίτης οι εκπρόσωποι της ιρλανδικής πολυεθνικής σε συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα. Σύμφωνα με αυτό θα ξεκινήσουν από το Ελευθέριος Βενιζέλος πτήσεις – δύο την εβδομάδα – προς και από το Κατοβίτσε και την Κρακοβία. Παράλληλα αναμένεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες να ανακοινωθούν δύο ακόμη προορισμοί που θα συνδέονται με το Ελευθέριος Βενιζέλος.

(AW) Ryanair was the highest scoring of the large carriers in the TPA rankings, and seventh overall. Airline rankings reveal conflicting trends in early stages of rebound The overall outlook appears to be brightening for the airline industry, raising hopes that a new upward cycle is beginning. But look below the surface, and a much more complex—and in some cases troubling—picture emerges.

Αντίθετα πέρα από την μείωση των πτήσεων ανάμεσα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη η Ryanair προχωρά στην διακοπή της σύνδεσης της ελληνικής πρωτεύουσας με την Πάφο, δρομολόγιο που είναι καθημερινό. Από τις παραπάνω κινήσεις η εταιρεία εκτιμά ότι η μείωση της κίνησης στην Αθήνα είναι της τάξης του 22%.

Σε ότι αφορά στην καλοκαιρινή περίοδο του 2017 η κίνηση της Ryanair παρουσίασε πτώση 17% σε Αθήνα και Κέρκυρα, 15% στην Ρόδο, 11% στην Κεφαλονιά, 7% στην Θεσσαλονίκη και 1% στην Σαντορίνη. Ανοδικά κινήθηκαν μόνο η Μύκονος (39%) και τα Χανιά (4%).

Όπως ανέφερε στην εκδήλωση ο εμπορικός διευθυντής της Ryanair, David O’ Brien: Η Ryanair ευελπιστεί πως η Ελληνική κυβέρνηση δεν θα κάνει τα ίδια λάθη του παρελθόντος και την προτρέπει να παρατείνει την σύμβαση του ΔΑΑ, έχοντας ως στόχο την ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης και του τουρισμού, παρά την μεγαλύτερη οικονομική προσφορά. ΗRyanair υπογραμμίζει πως εάν η Αθήνα αξιοποιούσε τις προοπτικές της, θα μπορούσε να υποδεχθεί 20 εκατομμύρια επιπλέον πελάτες και 5 εκατομμύρια τουρίστες (ταξιδιωτικές δαπάνες €2.7δισ.), οι οποίοι θα συνέβαλαν στην δημιουργία 15,000 θέσεων εργασίας.

——-

Πηγή: news247.gr