Sciron: μια ομάδα που αφήνει ιστορία!

Έχοντας κοινό το πάθος τους για το -μέχρι τώρα- μακρινό κόσμο της Formula 1 ξεκίνησαν ως απλοί μαθητές του Αρσακείου Τοσιτσείου Εκάλης την πορεία τους στο διαγωνισμό F1 in schools. Εμπνευσμένοι από το θεό του βορειοδυτικού ανέμου Σκίρων αποφάσισαν να ονομάσουν έτσι την ομάδα τους θέλοντας να δείξουν πως η αεροδυναμική συνδέεται με το ξεχωριστό ελληνικό στοιχείο. Ο διαγωνισμός F1 in schools αποτελεί τον μεγαλύτερο παγκόσμιο διαγωνισμό τεχνολογίας που απευθύνεται σε παιδιά, ηλικίας 9-19 ετών, και διεξάγεται σε 34 χώρες.

sciron

Οι ομάδες καλούνται να σχεδιάσουν μία μικρογραφία αγωνιστικού αυτοκινήτου, εντός συγκεκριμένων προϋποθέσεων, και παράλληλα να μπορέσουν να βρουν πόρους ώστε να του δώσουν πραγματική μορφή. Μέσω της πορείας των μαθητών στο διαγωνισμό αυτό μαθαίνουν να λειτουργούν ως ομάδα, να επικοινωνούν, να προωθούν τον διάλογο αλλά και να διαχειρίζονται καταστάσεις λαμβάνοντας σημαντικές αποφάσεις για την ομάδα τους.

formula1

Η ομάδα Sciron αποτελείται από 3 βασικά μέλη. Για πρώτη φορά μέσα στα 4 χρόνια συμμετοχής του σχολείου μας στο διαγωνισμό, τη θέση του αρχηγού καταλαμβάνει κορίτσι το οποίο σε συνεργασία με τα άλλα δύο μέλη στοχεύουν στη μέγιστη ανάδειξη της ομάδας. Τα επιτεύγματα που έχουν σημειωθεί από προηγούμενες χρονιές είναι εξαιρετικά κάτι που καθιστά τη φετινή ομάδα πολλά υποσχόμενη. Κάποια από τα σημαντικότερα επιτεύγματα της ομάδας είναι η κατάκτηση της 7ης θέσης στον Παγκόσμιο διαγωνισμό (2016), τη 2η θέση στους παγκόσμιους αγώνες knock out (2016),το 2ο ταχύτερο αμαξίδιο στο διαγωνισμό (2015) αλλά και τη 2η θέση στους Εθνικούς Τελικούς (2016).

Όλα αυτά τα βραβεία φανερώνουν την αγάπη των μαθητών αλλά και την αφοσίωση τους για την εκπλήρωση των στόχων τους αλλά και τη διάκριση τους.