Ποια δικαιολογία να χρησιμοποιήσεις όταν αργήσεις στο πρώτο ραντεβού

Έχεις καθυστερήσει χαρακτηριστικά στο πρώτο σου ραντεβού με κάποιον/κάποια κι αυτός που σε αναμένει έχει μείνει να στέκεται μόνος/μόνη περιμένοντάς σε να φτάσεις. Το μόνο που θα μπορούσε να είναι χειρότερο από μια τέτοια συνθήκη είναι να πρέπει να σκεφτείς τι δικαιολογία θα δώσεις ώστε να εξηγήσεις γιατί θα πρέπει να σε περιμένει για ακόμη περισσότερη ώρα.

Πολλοί θα απέφευγαν ακόμη και να τηλεφωνήσουν ή να στείλουν ένα μήνυμα για να πουν ότι έχουν καθυστερήσει χαρακτηριστικά. Το μόνο βέβαια που θα εξασφάλιζε μια τέτοια κίνηση, είναι να σε φέρει σε ακόμη πιο άβολη θέση, όπως λέει η ειδική σε θέματα σχέσεων Andrea Syrtash.

Όσο για το τι θα μπορούσαμε να πούμε, αντί για την υπεκφυγή; Η Syrtash δίνει ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: «Κόλλησα στην κίνηση. Συγγνώμη. Σε παρακαλώ παρήγγειλε ένα ορεκτικό ή ένα ποτό και δεν βλέπω την ώρα να σε δω από κοντά».

Σε κάθε περίπτωση, καταλήγει η ειδικός, «μην φρικάρεις». Η πρώτη εντύπωση είναι μεν σημαντική όμως αποκλείεται κάποιος να μην έχει βρεθεί σε ανάλογη κατάσταση. Ζήτα συγγνώμη όταν φτάσεις και συνεχίστε κανονικά την έξοδο.