11 Γεγονότα Σχετικά Με Το Westworld Που Θα Σε Κάνουν ν’αγαπήσεις Τη Σειρά Ακόμα Περισσότερο.

Το Westworld είναι η επόμενη μεγάλη επιτυχία του HBO, ικανή να χτυπήσει στα ίσια την υπερσειρά Game of Thrones.

westworld11

Αν θέλαμε να την εντάξουμε σε κάποια κατηγορία αυτή θα ήταν “θρίλερ επιστημονικής φαντασίας τοποθετημένη στην Άγρια Δύση”.  Η σειρά είναι μία φουτουριστική ιστορία στην οποία άνθρωποι που αναζητούν δυνατές συγκινήσεις, πληρώνουν ένα σκασμό λεφτά για να μπουν στο θεματικό πάρκο του Westworld. Η μόνη διαφορά με τα υπόλοιπα πάρκα, είναι πως σε αυτό το πάρκο, το μόνο που τους περιορίζει είναι η φαντασία τους. Η σειρά βρίθει από σεξ, βία και εξαπάτηση, συστατικά που κάνουν τους θεατές να περιμένουν το επόμενο επεισόδιο με κομμένη την ανάσα. Όσο η ιστορία εξελίσσεται, μπαίνουμε όλο και πιο βαθιά στην ιστορία και αυτού που αντιπροσωπεύει του Westworld.

Βρήκαμε 11 γεγονότα για τη σειρά και σας τα παρουσιάζουμε.

1) Παρατηρήσατε ομοιότητες με το Jurassic Park;

 westworld

Ο Michael Crichton είναι ο άνθρωπος ο οποίος βρίσκεται πίσω από τις ιστορίες τόσο του Jurassic Park όσο και του Westworld. Το 1990 ο  Michael Crichton έγραψε μία ιστορία για ένα θεματικό πάρκο στο οποίο κάτι στράβωσε στην πορεία. Αντί για τα “ζωντανά” ρομπότ του Westworld , η ατραξιόν περιελάβανε ζωντανούς δεινόσαυρους.

2) Ο Quentin Tarantino είχε προταθεί να σκηνοθετήσει το πιλοτικό επεισόδιο, αλλά ο ίδιος αρνήθηκε με αποτέλεσμα τη σκηνοθεσία να αναλάβει ένας άλλος ταλαντούχος σκηνοθέτης.

westworld1

3) Τελικά ο σκηνοθέτης του πιλοτικού επεισοδίου ήταν ο αδερφός του Christopher Nolan. Ο Jonathan Nolan, o μικρότερος αδερφός του σκηνοθέτη που μας έχει χαρίσει το Dark Knight, αποτέλεσε την ιδανική επιλογή για τη σκηνοθετική θέση της σειράς.

westworld2

4) Έχετε παρατηρήσει τη μουσική που παίζει σχεδόν σε κάθε σκηνή του σαλούν; Ένα από τα κλασικά στοιχεία κάθε Western, αποτελεί η μουσική που παίζεται στο background στις σκηνές του σαλούν. Στο Westworld, οι μουσικές επιλογές όχι μόνο σε βάζουν στο κλίμα των εξελίξεων αλλά είναι τραγούδια γνωστά στους τηλεθεατές. Από το “No Surprises” των Radiohead, έως το “Paint it Black” των Rolling Stones.

westworld3

5) Η Miranda Otto ήταν να παίξει αρχικά το ρόλο της Theresa Cullen.

westworld4

6) Η σύνδεση με το Game of Thrones.

westworld5

Μπορεί το Westworld να συγκρίνεται συνεχώς με την άλλη επική σειρά δράματος, το Game of Thrones, αλλά αυτές οι δύο σειρές δεν έχουν κοινά μόνο το σεξ και τη βία. Αυτό που έχουν κοινό, είναι ο συνθέτης των τίτλων αρχής. Ο Ramin Djawandi είναι ο Γερμανός συνθέτης ο οποίος είναι υπεύθυνος τόσο για αυτούς τους τίτλους αρχής, όσο και για τους: Iron Man, Pacific Rim και  Batman Begins.

7) Το Westworld δεν θα υπήρχε χωρίς το Game of Thrones.

westworld6

O συν-δημιουργός και σκηνοθέτης του Westworld Jonathan Nolan ήταν ειλικρινής σχετικά με το γεγονός πως η φουτουριστική σειρά επιστημονικής φαντασίας Westworld, δε θα είχε συμβεί ποτέ αν δεν ήταν η αδερφή σειρά του, Game of Thrones. Οι σαρκικές απεικονίσεις της λαγνείας και της βίας στο Game of Thrones φέρεται να έχει καταστήσει δυνατή της εξερεύνηση ενός θεματικού πάρκου στο οποίο οι άνθρωποι πληρώνουν καλά χρηματικά ποσά για να ικανοποιήσουν τις πιο περίεργες, σεξουαλικές και βίαιες φαντασιώσεις τους.

Όχι μόνο αυτό, η HBO άδραξε την ευκαιρία και πρόσφερε στο τηλεοπτικό κοινό μια σειρά κινηματογραφικών προδιαγραφών. Στον ίδιο δρόμο που άνοιξε το Game of Thrones, κινείται και το Westworld.

8) Το μπάτζετ της σειράς αγγίζει πόσα από blockbuster ταινία.

westworld7

Το μπάτζετ της σειράς για 10 επεισόδια, σύμφωνα με το Hollywood Reporter, άγγιζε το ποσό των 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

9) Η Thandie Newton δεν έβλεπε την ώρα να βγάλει τον κορσέ της.

westworld8

Παρόλο που εκτιμούσε το επίπεδο της δεξιοτεχνίας των κουστουμιών της, ειδικά του κορσέ της, παραδέχεται πως δεν έβλεπε την ώρα να απαλλαγεί από αυτόν.

10) Μεγάλες Προσδοκίες

westworld9

Σύμφωνα με το IMDB, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Άντονι Χόπκινς, έχει κάνει 132 εμφανίσεις στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη. Έχουν περάσει 25 χρόνια από τότε που ο Sir Anthony έχει εμφανιστεί σε περισσότερα από δύο επεισόδια σε σειρά της τηλεόρασης. Το 1991 είχε συμμετάσχει στη μίνι τηλεοπτική σειρά «Μεγάλες Προσδοκίες». Φανταστείτε τον ενθουσιασμό και τη χαρά των παραγωγών όταν αποδέχτηκε το ρόλο του  Δρ. Robert Ford στο Westworld.

11) Η πρώτη σεζόν ήταν μόνο η αρχή!
Το Westworld θα συνεχίσει για δεύτερη σεζόν! Οι συγγραφείς και οι δημιουργοί της σειράς έχουν σχέδια να πάνε τη σειρά τουλάχιστον 5 σεζόν μακριά. Αν είμαστε τυχεροί το Westworld θα μας επισκέπτεται τουλάχιστον δέκα Κυριακές το χρόνο μέχρι το 2020…

westworld10
Οι φίλοι της σειράς μπορούν να είναι ήσυχοι για το μέλλον του Westworld. Φαίνεται πως είναι πολύ ασφαλές, και ότι η πρώτη σεζόν ήταν μόνο η αρχή!

Πηγή: https://goo.gl/4We4ER