«Το όχημα χτύπησε τους ανθρώπους δίπλα μου» λέει Ελληνίδα στο Λονδίνο

Σε απόσταση αναπνοής, μόλις μισού μέτρου από το σημείο της τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο, βρέθηκε η Δήμητρα Νικολή από τη Θεσσαλονίκη, που εργάζεται στον τουριστικό τομέα.

ΛΟΝΔΙΝΟ

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο», η κ. Νικολή περιέγραψε τα συγκλονιστικά γεγονότα: «Ήμουν πάνω στη γέφυρα τη στιγμή που ήρθε το όχημα και χτύπησε τους ανθρώπους δίπλα μου, ήταν στο μισό μέτρο, 70 πόντους το πολύ.

»Το σοκ είναι πολύ μεγάλο ακόμα. Δεν μπορείς να διαχειριστείς και να αξιολογήσεις την κατάσταση όπως έγινε πραγματικά».

Συνεχίζοντας την περιγραφή, αναφέρει: «Ακολούθησε πανικός και αρχίσαμε όλοι να τρέχουμε προς όλες τις κατευθύνσεις γιατί ακούστηκαν στη συνέχεια πυροβολισμοί.

»Οι αρχές ανταποκρίθηκαν γρήγορα γιατί ήταν ούτως ή άλλως σε ένα σημείο, όπου υπάρχει φύλαξη και αστυνόμευση ως προς αυτό το κομμάτι.

»Παρόλαυτα ο κόσμος άρχισε να τρέχει πανικόβλητος προς όλες τις κατευθύνσεις. Μια κυρία έπεσε στο ποτάμι. Ήταν ανεξέλεγκτη η κατάσταση για μερικά λεπτά».

Η κ. Νικολή, που ταξιδεύει πολύ συχνά, καθώς εργάζεται στον τουριστικό τομέα, μία ημέρα μετά από αυτήν την εμπειρία, εκτιμά πως δεν θα πρέπει να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στο να συνεχίσει να ταξιδεύει.

«Απλώς αρχίζεις και σκέφτεσαι κάποια πράγματα δύο φορές, τουλάχιστον στην αρχή. Είναι αυτόματη η σκέψη» συμπληρώνει.

Η ίδια συμμετέχει στην αποστολή του δήμου Θεσσαλονίκης για την ανάδειξη της πόλης και της ευρύτερης περιοχής ως ιστορικού – περιηγητικού τουριστικού προορισμού. Πρόκειται για μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Hellenic Centre του Λονδίνου παρουσία του αντιδημάρχου Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρου Πέγκα.

Εκεί Έλληνες και Βρετανοί ιστορικοί θα αναπτύξουν σε ομιλίες τους την ιστορία των Στρατιωτικών Κοιμητηρίων της Βρετανικής Κοινοπολιτείας στην Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή, καθώς και τα σημεία του Μακεδονικού μετώπου του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου που άπτονται της βρετανικής παρουσίας, ενώπιον Βρετανών επαγγελματιών του τουρισμού, Ενώσεων και Σωματείων, που επιδεικνύουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα.

«Η εκδήλωση θα γίνει κανονικά», ανέφερε στο «Πρακτορείο», από το Λονδίνο όπου βρίσκεται, o επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Βαλκανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Βλάσης Βλασίδης, ο οποίος είναι ένας εκ των βασικών ομιλητών.

«Η ζωή συνεχίζεται φυσιολογικά, στο Λονδίνο άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώθηκαν εδώ επιθέσεις. Μην ξεχνάμε το 2005 την επίθεση στο μετρό του Λονδίνου» επισημαίνει και προσθέτει: «Υπήρξε φυσικά χθες μια αναστάτωση, έκλεισε το μετρό, δημιουργήθηκε κυκλοφοριακή συμφόρηση, καθώς έκλεισαν οι δρόμοι στην περιοχή του Χάιντπαρκ».

Ωστόσο, προσθέτει, «όλα έγιναν συντεταγμένα, δεν παρατηρήσαμε ακραίες καταστάσεις. Υπήρχαν παντού, όπως είναι λογικό, αστυνομικά οχήματα, ασθενοφόρα και ελικόπτερα που πετούσαν παντού αλλά μέχρι εκεί. Στο υπόλοιπο τμήμα, η πόλη έδειχνε ότι ακολουθούσε τους ρυθμούς της κανονικά».

Περισσότερα ΕΔΩ.