Social Impact Award: Εμπνέοντας τους φοιτητές να κάνουν την διαφορά

Είσαι φοιτητής ή νέος; Έχεις μία επιχειρηματική ιδέα, που έχει τη δύναμη να κάνει τον κόσμο μας καλύτερο; Κατάθεσέ την στο Social Impact Award Greece 2017 και διεκδίκησε 3.000€, υπηρεσίες incubation και γίνε μέλος του παγκόσμιου δικτύου του Impact Hub, της μεγαλύτερης κοινότητας για την κοινωνική επιχειρηματικότητα παγκοσμίως. Πέρνα από την ιδέα στην πράξη και δες τη δική σου κοινωνική επιχείρηση να γίνεται πραγματικότητα.
Πρόκειται για τον μεγαλύτερο διαγωνισμό επιχειρηματικότητας για φοιτητές και νέους Social Impact Award Greece 2017, του οποίου η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ξεκίνησε και κλείνει τη Δευτέρα 22 Μαΐου, στις 12.00 το μεσημέρι.

social_impact

Τι είναι το Social Impact Award

Το Social Impact Award (SIA) είναι ένας διεθνής διαγωνισμός που διοργανώνεται σε 18 χώρες της Ευρώπης. Στόχος του είναι να αναδείξει νέες επιχειρήσεις οι οποίες βρίσκουν λύσεις για τις κοινωνικές προκλήσεις της εποχής μας και να υποστηρίξει την έννοια και την πρακτική της νεανικής κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Ξεκίνησε το 2009 στην Αυστρία και σήμερα διεξάγεται ταυτόχρονα στην Αλβανία, την Αυστρία, τη Βοσνία Ερζεγοβίνη, την Κροατία, την Τσεχία, τη Γεωργία, την Ουγγαρία, το Κοσσυφοπέδιο, την Π.Γ.Δ.Μ., το Μαυροβούνιο, τη Ρουμανία, τη Ρωσία, τη Σερβία, τη Σλοβακία, τη Σλοβενία, την Ελβετία, την Τυνησία και στην Ελλάδα.
Στην Ελλάδα διοργανώνεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά από το Impact Hub Athens. Kριτήρια για την ανάδειξη των νικητών, είναι ο κοινωνικός αντίκτυπος, η καινοτομία, η βιωσιμότητα και η δυνατότητα εφαρμογής της επιχειρηματικής ιδέας τους. Προηγούμενοι νικητές του Social Impact Award Greece είναι οι: GivMed, Economics In Everyday Life και Cyclefi (2016), Yourule, Ithaca και Effect (2015), BloodE, Own Funding και Filisia (2014).

Στη φετινή διοργάνωση του Social Impact Award Greece, υποστηρικτής είναι το The People’s Trust, που θα προσφέρει τα χρηματικά έπαθλα του διαγωνισμού (9.000€ συνολικά).

Σε ποιους απευθύνεται;

Το Social Impact Award απευθύνεται σε φοιτητές και νέους που θέλουν να φέρουν μία αλλαγή στην κοινωνία, αξιοποιώντας καινοτόμες και δημιουργικές μεθόδους και αναπτύσσοντας τις δικές τους επιχειρηματικές πρωτοβουλίες. Η θεματολογία των ιδεών, που κατατίθενται, μπορεί να ποικίλει και να αφορά σε τομείς όπως η υγεία, η εκπαίδευση, το περιβάλλον και η βιώσιμη ανάπτυξη, η ενέργεια, η τεχνολογία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η αντιμετώπιση της φτώχειας, η ισότητα κ.ά.

Περισσότερα ΕΔΩ.