8 + 1 σοβαρά tips για την περίοδο των εξετάσεων

Αρχικά, χαλάρωσε. Δεν μπορείς να αλλάξεις τα δεδομένα, δηλαδή, ότι περίμενες αυτή την περίοδο για να διαβάσεις. Οπότε, δεν υπάρχει λόγος άγχους.

success2

Σου έχω 9 σοβαρά tips για να cool – άρεις.

  1. Πρόγραμμα Μελέτης.

Ο ρόλος του προγράμματος για το αποτελεσματικό διάβασμα είναι τεράστιος. Καθορίστε τα χρονικά περιθώρια μέσα στα οποία συμπεριλαμβάνεται το εκάστοτε διάβασμα για το εκάστοτε μάθημα. Την τελευταία στιγμή δεν έχει νόημα να προσπαθήσετε να μάθετε ότι δεν προλάβατε μέχρι τώρα.

  1. Οργάνωση χώρου μελέτης.

Με βάση το πρόγραμμα που έχετε ήδη φτιάξει, διαλέξτε μια μέρα την οποία θα αφιερώσετε στο να φτιάξετε τον χώρο στον οποίο θα διαβάζετε. Η ακαταστασία είναι εχθρός γιατί αποσυντονίζει τη σκέψη.

  1. Μη σπάσετε την πειθαρχία σας το πρώτο 24ωρο.

Μην επιτρέψετε εξωτερικούς παράγοντες να αποσπάσουν την προσοχή σας. Την τελευταία μέρα διαβάστε καλύτερα μία εφημερίδα ή περιοδικό και κρατήστε μία ευχάριστη επαφή με την γλώσσα.

  1. Κάνετε απαραίτητα διαλείμματα.

Είναι καλό να κάνετε συχνά διαλείμματα από το διάβασμα, να χαλαρώνετε και να συζητάτε τις ανησυχίες σας. Μπορείτε ανά 2 ώρες διαβάσματος να κάνετε διαλλείματα των 15-30 λεπτώ.

  1. Κάνετε σωστή διατροφή.

Τρώτε υγιεινά και μην παραλείπετε γεύματα. Η διατροφή παίζει μεγάλο ρόλο στην λειτουργία του εγκεφάλου.

  1. Βρείτε χρόνο για ύπνο.

Η έλλειψη ύπνου ίσως είναι από τα σημαντικότερα λάθη που κάνουμε κατά την περίοδο των εξετάσεων. Θυμηθείτε πως ένας καλός ύπνος δε θα σας ξεκουράσει μόνο σωματικά αλλά και ψυχικά.

  1. Διαχείριση του χρόνου σας όσον αφορά το γραπτό σας (κάνετε ένα προσχέδιο απάντησης αν σας βοηθά).
  2. Απαντήστε σε όλες τις ερωτήσεις, ακόμα και εκείνες για τις οποίες δεν είστε σίγουροι ή δεν τις ξέρετε. Μπορεί η τύχη να είναι με το μέρος σας!
  3. Να έχετε μαζί σας ένα μπουκάλι νερό. Θα σας βοηθήσει να μην αφυδατωθείτε κατά τη διάρκεια της εξέτασης.