Για 50η μέρα στους δρόμους της Βενεζουέλας διαδηλωτές

Τουλάχιστον 200.000 άνθρωποι διαδήλωσαν χθες σε ολόκληρη την Βενεζουέλα, απαιτώντας την παραίτηση του σοσιαλιστή προέδρου Νικολάς Μαδούρο και την διεξαγωγή γενικών εκλογών, κατά την 50η μέρα κινητοποιήσεων και των χειρότερων αναταραχών που βιώνει η χώρα μετά την εκλογή Μαδούρο το 2013.

βενεζουελα

Στο Καράκας τουλάχιστον 160.000 άνθρωποι, σύμφωνα με εκτιμήσεις της αντιπολίτευσης, βρέθηκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας, προσπαθώντας να φτάσουν στο υπουργείο Εσωτερικών, με τις δυνάμεις ασφαλείας να κάνουν χρήση δακρυγόνων.

Στην πόλη Σαν Κριστόμπαλ, στην πολιτεία Τάτσιρα, στα σύνορα με την Κολομβία, τουλάχιστον 40.000 άνθρωποι διαδήλωσαν, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Γαλλικού Πρακτορείου, παρά την ανάπτυξη 2.600 στρατιωτών έπειτα από σειρά λεηλασιών και επιθέσεων σε αστυνομικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Κατά την διάρκεια των σχεδόν καθημερινών συγκρούσεων που σημειώνονται κατά τις 50 ημέρες κινητοποιήσων, τουλάχιστον 47 άνθρωποι – άμαχοι και αστυνομικοί – έχουν χάσει την ζωή τους, με βάση τον τελευταίο απολογισμό του γραφείου του εισαγγελέα. Σύμφωνα με την Μη Κυβερνητική Οργάνωση Φόρο Πέναλ, εκατοντάδες άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, περίπου 2.200 άνθρωποι έχουν συλληφθεί και τουλάχιστον 161 έχουν φυλακιστεί έπειτα από αποφάσεις στρατοδικείων.

Περισσότερα ΕΔΩ.