Η εκπομπή Nightcall του Spam Radio Gr!

night call

Ποιο/-α είναι το όνομά/-τα σου/σας και ποιο είναι το όνομα της εκπομπής σου/σας; Και κάτι ακόμη, πώς προέκυψε το όνομα;  

«Είμαστε η Νεφέλη, η Κωνσταντίνα και η Μιχαέλλα, τρείς συμφοιτήτριες και πλέον πολύ καλές φίλες. Σαν ένα στο Spam Radio ονομαζόμαστε Nightcall, όνομα που προέκυψε μετά από αρκετή σκέψη, καθώς δεν βρίσκαμε εύκολα κάτι που θα ταίριαζε απόλυτα στις προσωπικότητές μας και στο είδος της εκπομπής μας. Λίγες μέρες πρίν την πρώτη μας εκπομπή, λοιπόν, καθώς συζητάγαμε τα θέματα που θα αναφέραμε, θυμηθήκαμε το ομώνυμο τραγούδι των Kavinsky. Θα παίζαμε alternative μουσική, 20:00 – 22:00 το βράδυ, οπότε κόλλησε κατευθείαν να καλούμε τον κόσμο να μας ακούσει με το όνομα Nightcall».

Πώς ένιωσες/νιώσατε την πρώτη φορά που βγήκες/βγήκατε στον αέρα και έπρεπε να μιλήσεις/μιλήσετε, να κάνεις/κάνετε αυτό που λέμε «εκπομπή»;

«Η πρώτη εκπομπή ήταν και για τις τρεις μας η πιο αγχωτική μέρα. Αρχικά λόγω τρακ αργήσαμε μισή ώρα να ξεκινήσουμε, όμως τελικά, όσο περνούσε η ώρα, προσαρμοστήκαμε και χαλαρώσαμε. Είχαμε βέβαια και τις άτυχες στιγμές μας (δηλαδή τα σαρδάμ που μας ξέφευγαν), με τις οποίες πλέον γελάμε. Με το που κλείσαμε τα μικρόφωνα αισθανθήκαμε κατευθείαν μια ανακούφιση που όλα πήγαν καλά και, συνολικά, σαν εμπειρία ήταν ο καλύτερος τρόπος για να σιγουρευτούμε ότι επιλέξαμε την κατάλληλη σχολή και ότι θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε μέρος του Spam Radio!»

Πότε άρχισε η εκπομπή;   

«Η εκπομπή μας ξεκίνησε αρχές Μαρτίου. Σχεδιάζαμε να αρχίσουμε νωρίτερα, από την στιγμή που ενημερωθήκαμε για το Spam Radio από συμφοιτητές. Παρόλα αυτά λόγω υποχρεώσεων και εξεταστικής η πρώτη μας εκπομπή έγινε το πρώτο σαββατοκύριακο του Μαρτίου και μάλιστα ημέρα Σαββάτο, αφού στη συνέχεια καθιερώθηκε το 20:00- 22:00 της Κυριακής».

Ποια η θεματολογία της εκπομπής;

«Το Nightcall είναι μια πολιτιστική εκπομπή που παρουσιάζει και σχολιάζει τα νέα σχετικά με τον κινηματογράφο, την μουσική, το θέατρο, καθώς και προτείνει κάθε εβδομάδα events στην Αθήνα που δεν πρέπει κανείς να χάσει. Προς το τέλος της εκπομπής συζητάμε πάντα και κάποιες ενδιαφέρουσες κοινωνικές ειδήσεις (και gossip δηλαδή) και κλείνουμε με ένα ανέκδοτο για να σας φτιάξουμε την διάθεση πριν σας καληνυχτίσουμε!»

Θα επιθυμούσες/-σατε μία επαγγελματική πορεία στο ραδιόφωνο μετέπειτα;

«Αγαπάμε πολύ το ραδιόφωνο και είχαμε και οι τρεις, πριν μας δωθεί η ευκαιρία στο Spam Radio, φανταστεί τον εαυτό μας αργότερα να ακολουθούμε αυτόν τον δρόμο. Η εξέλιξη της εκπομπής μας και γενικότερα η συμβολή του Spam ήταν καθοριστική για να αναθερμανθεί η επιθυμία μας αυτή. Παρακολουθούμε τη λειτουργία ενός ραδιοφώνου, ακολουθούμε τις υποχρεώσεις που φέρει η ευθύνη του χώρου και του περιεχομένου της εκπομπής και νιώθουμε όλα τα συναισθήματα που νιώθει κανείς όταν δημιουργεί και παράγει κάτι δικό του. Αναμφίβολα, δηλαδή, θα θέλαμε να συνεχίσουμε να είμαστε στο ραδιόφωνο, αφού είναι ένας τομέας της δημοσιογραφίας που σε αφήνει να πειραματιστείς με τη τέχνη και διάφορες άλλες θεματικές».

Σας στέλνουν μηνύματα οι ακροατές σας, έχετε φανατικό κοινό της εκπομπής ή

σας έχουν στείλει κατά καιρούς κι άλλοι που δεν τους γνωρίζετε;

«Οι ακροατές μας μάς στέλνουν συχνά μηνύματα…Φυσικά το πιο φανατικό κοινό αποτελούν οι κοντινότεροι μας φίλοι. Σχολιάζουν όσα λέμε, δίνουν σχετικές πληροφορίες, απόψεις, γελάνε με αστεία και γενικότερα συμμετέχουν μέσω των μηνυμάτων τους στην εκπομπή μας. Όσοι δεν γνωρίζουμε βέβαια μπορούν εξίσου εύκολα να επικοινωνήσουν μαζί μας στην προσωπική σελίδα της εκπομπής».

nightcall2

Οι playlists είναι κάθε εβδομάδα προσαρμοζόμενες από εσένα/εσάς ή σου/σας

αναφέρει ποια κομμάτια του θα παίξεις/παίξετε;

«Η κάθε εκπομπή φτιάχνει την δική της playlist ανάλογα με το είδος της μουσικής που έχουν επιλέξει οι παραγωγοί. Εμείς βάζουμε, κυρίως, alternative ξένη και ελληνική μουσική, ενώ ήδη έχουμε κάνει κάποιες αφιερωματικές εκπομπές που περιλάμβαναν ανάλογα τραγούδια».

Πώς σκέφτηκες/-κατε να επιλέξεις/-ξετε να ασχοληθείς/-θείτε με το ραδιόφωνο; Νομίζω ότι το Τμήμα Μέσων Επικοινωνίας και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου έχει κι άλλες κατευθύνσεις.

«Είμαστε πρωτοετείς του τμήματος Επικοινωνίας, μέσων και πολιτισμού και πληροφορηθήκαμε πως υπάρχει και διαδικτυακό ραδιόφωνο της σχολής (το Spam Radio), με το οποίο ασχολούνται και πολλοί συμφοιτητές. Έτσι, μας κέρδισε η ιδέα της εκπομπής και μας διαβεβαίωσαν πως η εμπειρία αξίζει. Το ραδιόφωνο βέβαια θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι μόνο η αρχή για τους φοιτητές του τμήματος. Αν θέλαμε να το εντάξουμε κάπου θα λέγαμε ότι ανήκει στο κλάδο της δημοσιογραφίας, ενώ το τμήμα μας όντας πιο σύνθετο δίνει περισσότερες δυνατότητες στους φοιτητές και να ασχοληθούν  με τον πολιτισμό και την διαφήμιση».

Πώς σου/σας είχαν φανεί οι παλαιότερες συνεργασίες του Spam (TedX Παντείου Πανεπιστημίου, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και άλλα) και πώς σου/σας φαίνονται τώρα όπως π.χ με τη νεανική ιστοσελίδα του Youthspot ως χορηγός επικοινωνίας ή συνεργάτης;

«Όπως είπαμε είμαστε πρωτοετείς ακόμη, οπότε δεν βρισκόμασταν στο Spam κατά την διεξαγωγή των περισσότερων events. Παρ’ όλα αυτά γνωρίζουμε ότι οι υπεύθυνοι συμπαραγωγοί μας ενδιαφέρονται για τον σταθμό και πρωτοπορούν για να προωθήσουν τις δράσεις μας και το πανεπιστήμιό μας. Στην περίπτωσή αυτή, η συνεργασία μας με το Youthspot, όχι μόνο αναδεικνύει παραπάνω ικανότητες των παραγωγών αλλά μας δίνει και την ικανότητα να αποκτήσουμε μία αρχική εμπειρία με τη συγγραφή, ιδιαίτερα τα παιδιά του τμήματος Επικοινωνίας που αργότερα ενδέχεται να επιλέξουν μία τέτοια επαγγελματική πορεία».

Ποια είναι η γνώμη σου/σας για το Spam Radio Gr;

«Το Spam Radio δεν είναι ένα απλό φοιτητικό ραδιόφωνο. Φυσικά και προσφέρει διασκέδαση και έναν δημιουργικό τρόπο για να περάσεις το χρόνο σου, αλλά δεν ξεφεύγει απ’ τη σοβαρότητα ενός οποιουδήποτε άλλου ραδιοφώνου. Το κλίμα μπορεί να είναι πιο χαλαρό και να θεωρούμαστε “ερασιτέχνες”, αλλά πάνω απ’ όλα είναι ένα περιβάλλον που συνυπάρχουμε με άτομα που μοιράζονται το ίδιο πάθος με εμάς και αναζητούν, ερευνούν και ψάχνονται ο καθένας για την εκπομπή του και όλοι με κοινό στόχο το καλό του σταθμού μας. Ο Spam είναι γνωριμίες με πολύ ενδιαφέροντα άτομα, είναι απόλαυση της μουσικής, είναι ο χώρος που επικοινωνούμε, που συνεργαζόμαστε και πάνω απ’ όλα που ανοίγουμε ορίζοντες και μαθαίνουμε να λειτουργούμε συλλογικά».

Σας ευχαριστώ πολύ!

«Εμείς ευχαριστούμε».

nightcall3

Σελίδα στο facebook: https://www.facebook.com/nightcall.spam/?fref=ts

Instagram: @nightcall.spam