Η εκπομπή «Rising with the stars» του Spam Radio Gr υπόσχεται στους ακροατές της κάθε Σάββατο κι από έναν νέο καλλιτέχνη!

rising1

Η εκπομπή «Rising with the stars» στο καλύτερο διαδικτυακό ραδιόφωνο της πόλης, Spam Radio Gr, βρίσκεται στον αέρα κάθε Σάββατο στις 18.00 – 20.00. Στις 13 Μαΐου, ένα απόγευμα πριν την εκπομπή της, μιλήσαμε με τη ραδιοφωνική παραγωγό της εκπομπής, Γωγώ Τζίντζα, φοιτήτρια του Τμήματος Μέσων, Επικοινωνίας & Πολιτισμού Παντείου Πανεπιστημίου για όλα όσα δομούν την εκπομπή της, για αυτά που θα ήθελε να πραγματοποιήσει στο μέλλον, για το ραδιόφωνο ως μέσο επικοινωνίας και πολλά άλλα.

Ποιο είναι το όνομά σου και ποιο είναι το όνομα της εκπομπής σου; Και κάτι ακόμη, πώς προέκυψε το όνομα;   

«Ονομάζομαι Γωγώ Τζίντζα και το όνομα της εκπομπής είναι «Rising with the stars», το οποίο ήταν ιδέα της Σταυρούλας Πολλάτου. Ξεκινήσαμε μαζί μέχρι τον φετινό Ιανουάριο και μετά την ανέλαβα μόνη μου, καθώς, η Σταυρούλα έπρεπε να αποχωρήσει λόγω εκπαιδευτικών υποχρεώσεων (Erasmus)».

Πότε άρχισε η εκπομπή;   

«Η εκπομπή μας άρχισε στις αρχές Νοεμβρίου».

Πώς ένιωσες την πρώτη φορά που βγήκες στον αέρα και έπρεπε να μιλήσεις, να κάνεις αυτό που λέμε «εκπομπή»;

«Την πρώτη φορά που βγήκαμε σαν εκπομπή στον αέρα υπήρχε άγχος για το εάν θα μπορέσουμε να συγχρονιστούμε μεταξύ μας και για το εάν θα βρίσκαμε τις ισορροπίες. Τα υπόλοιπα θέματα όπως π.χ κονσόλες, τεχνικές, υπολογιστές κτλ., ήταν γνωστά σε εμάς γιατί στο παρελθόν είχαμε κι άλλες εκπομπές η καθεμία ξεχωριστά. Βέβαια, όταν έμεινα μόνη μου στην εκπομπή, μπορώ να σου πω, ότι γινόταν όλο και πιο εύκολο».

Θα επιθυμούσες μία επαγγελματική πορεία στο ραδιόφωνο μετέπειτα;

«Το ραδιόφωνο σίγουρα είναι κάτι που με ενδιαφέρει και μελλοντικά διότι για μένα είναι ένας άλλος κόσμος πέρα από τα στενά και αυστηρά όρια της δημοσιογραφίας».

Ποια η θεματολογία της εκπομπής;

«Η εκπομπή μας είναι μουσική εκπομπή και στηρίζεται στην προώθηση καλλιτεχνών από το rock / metal και gothic χώρο της μουσικής σκηνής, τους οποίους καλούμε, κάθε φορά, στην εκπομπή και μαθαίνουμε τα προηγούμενα και επόμενα καλλιτεχνικά βήματά τους».

rising2

Οι playlists είναι κάθε εβδομάδα προσαρμοζόμενες από εσένα ή ο καλλιτέχνης σου αναφέρει ποια κομμάτια του θα παίξεις;

«Παρουσιάζουμε τη μουσική των καλεσμένων μας την οποία και θέλουμε να προωθήσουμε».

Σας στέλνουν μηνύματα οι ακροατές σας, έχετε φανατικό κοινό της εκπομπής ή σας έχουν στείλει κατά καιρούς κι άλλοι που δεν τους γνωρίζετε;

«Υπάρχουν άτομα που μας ακούνε κάθε εβδομάδα, μας στέλνουν μηνύματα, ακόμη και παρατηρήσεις. Βέβαια, πολλές φορές, λαμβάνουμε και μηνύματα από άτομα που δεν γνωρίζουμε και αυτό μας δίνει μεγαλύτερη χαρά».

Πώς σκέφτηκες να επιλέξεις να ασχοληθείς με το ραδιόφωνο; Νομίζω ότι το Τμήμα Μέσων Επικοινωνίας και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου έχει κι άλλες κατευθύνσεις.

«Ισχύει. Το Τμήμα μας έχει τρεις κατευθύνσεις. Η δημοσιογραφία, όμως, ήταν αυτό που εγώ πάντα ήθελα και οτιδήποτε άλλο με άφηνε αδιάφορη. Το Spam ήρθε τυχαία στη ζωή μου μετά από μία ανακοίνωση που είδα στην ιστοσελίδα της σχολής και είπα από μέσα μου «γιατί όχι;».

rising3

Ποια είναι η γνώμη σου για το Spam Radio Gr;

«Το Spam είναι κάτι σαν το δεύτερο σπίτι μου πλέον. Όλα τα παιδιά τα οποία κάνουν εκπομπές το έχουν αγαπήσει. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι δεν μας περιορίζει σε κάτι και δίνει στον καθένα το χώρο να αναδείξει τον εαυτό του και ίσως το ταλέντο του».

Πως σου είχαν φανεί οι παλαιότερες συνεργασίες του Spam (TedX Παντείου Πανεπιστημίου, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και άλλα) και πώς σου φαίνονται τώρα όπως π.χ με τη νεανική ιστοσελίδα του Youthspot ως χορηγός επικοινωνίας ή συνεργάτης;

«Το Spam νομίζω πάντα έκανε εύστοχες επιλογές στις συνεργασίες του. Τα τελευταία χρόνια, ειδικά, όμως, βλέπω ότι οι συνεργασίες που επιλέγει είναι ακόμη πιο προσεγμένες και εύστοχες και μία από αυτές είναι, φυσικά, και το Youthspot».

Σε ευχαριστώ πολύ.

«Εγώ ευχαριστώ!».

rising4

Instagram: https://www.instagram.com/rising_with_the_stars/

Group στο facebook: https://www.facebook.com/groups/risingwiththestars/photos/