Πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός στο ΣΕΦ 51-66

Στο πέμπτο και τελευταίο τελικό της Basket League ο Παναθηναϊκός «έσπασε» την έδρα του Ολυμπιακού έκανε το 3-2 στη σειρά των αγώνων και στέφθηκε πρωταθλητής μετά από τρία χρόνια.

παο_μπασκετ

Οι «πράσινοι» επικράτησαν με 51-66 σε έναν τελικό που δυστυχώς για μία ακόμη φορά δεν έλλειψαν τα επεισόδια καθώς το ματς διακόπηκε 1’ 56’’ πριν το φινάλε με το σκορ στο 49-66 για περίπου μισή ώρα.. Ο Πρίντεζης πέτυχε το μοναδικό και τελευταίο καλάθι του αγώνα για το 51-66 στην επανεκίννηση του ματς σε ομιχλώδες τοπίο και με κανέναν να μην έχει διάθεση να αγωνιστεί από τα όσα προηγήθηκαν.

Ο Ολυμπιακός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο παρκέ στα πρώτα τέσσερα λεπτά του αγώνα όταν και προηγήθηκε στο σκορ με 11-3. Οι «πράσινοι» προσπαθούσαν να βρουν απαντήσεις μόνο με σουτ τριών πόντων που ήταν άστοχα, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» έβρισκαν εύκολα το δρόμο προς το καλάθι παίζοντας αρκετά με τον Μιλουτίνοφ στη ρακέτα. Ωστόσο από το 4’ και μετά ο Παναθηναϊκός έκλεισε τους διαδρόμους προς τη ρακέτα, έβρισκε λύσεις στο επιθετικό κόμματι και με σερί 7-0, μείωσε τον πόντο (11-10), ενώ το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να προηγούνται με τρεις (17-14).

Ο Παναθηναϊκός άρχισε να κυριαρχεί στο γήπεδο, μείωσε τη διαφορά στο καλάθι (19-21) ενώ ξέφυγε στο σκορ με +11 (23-34) στο 18’ με τους «ερυθρόλευκους» να μην έχουν λύσεις ούτε επιθετικά αλλά ούτε αμυντικά. Οι «πράσινοι» πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το σκορ στο 27-36, έχοντας βάλει βάσεις για την επικράτηση τους.

Περισσότερα ΕΔΩ.