Πρόγραμμα εξ’ αποστάσεως στη Γελοιογραφία & στο Σκίτσο

σκιτσογραφία

Early Entry για αιτήσεις έως 4/9/2017 με έκπτωση 15% στα δίδακτρα. Ειδικές εκπτώσεις για Ανέργους (30%), Πολύτεκνους (20%), ΑΜΕΑ (20%), κατόχους Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων (30%), κ.α.
Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων: 24/9/2017 – Έναρξη Μαθημάτων: 2/10/2017
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γελοιογραφία και σκίτσο» έχει ως σκοπό την εξοικείωση με την τέχνη της γελοιογραφίας σε επίπεδο σχεδίασης και οπτικής επικοινωνίας. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν σχεδίαση με απλά σχήματα, βασικούς κανόνες σύνθεσης, αρχές οπτικής επικοινωνίας, θεωρία χρώματος. Ο ευρύτερος στόχος είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων, τόσο στην κατεύθυνση της προσωπικής βελτίωσης όσο και επαγγελματικά, καθώς η γελοιογραφία, λόγω του χιούμορ που εμπεριέχει, θεωρείται ως το κατ? εξοχήν εργαλείο προσέλκυσης ενδιαφέροντος στους ιστοτόπους και τα social media της ψηφιακής εποχής. Το πρόγραμμα μπορούν να παρακολουθήσουν επαγγελματίες από το χώρο της γραφιστικής-εικονογράφησης, απόφοιτοι σχετικών σχολών Καλών Τεχνών, αλλά και όσοι ενδιαφέρονται για το θέμα αυτό.

Για αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στον 48ο κύκλο σπουδών από 6/6/2017 μέχρι και 4/9/2017 δείτε εδώ πώς διαμορφώνονται τα δίδακτρα με έκπτωση 15% λόγω early entry. Η εγγραφή στο πλαίσιο της έγκαιρης προκράτησης θέσης, κατοχυρώνεται με καταβολή μέρους των διδάκτρων ύψους 100 ευρώ. Η αποπληρωμή του υπόλοιπου ποσού γίνεται σε δόσεις κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Η έκπτωση λόγω early entry εφαρμόζεται επί του συνόλου των διδάκτρων εφόσον έχουν αφαιρεθεί τυχόν άλλες εκπτώσεις.

Κατηγορίες εκπαιδευομένων που δικαιούνται έκπτωση:

  • Οι άνεργοι δύνανται να αιτηθούν την χορήγηση έκπτωσης ύψους 30% επί του συνολικού ποσού διδάκτρων του εκάστοτε εκπαιδευτικού προγράμματος.
  • Οι πολύτεκνοι (και οι τρίτεκνοι) και τα άτομα με ειδικές ανάγκες, δύνανται να αιτηθούν την χορήγηση έκπτωσης ύψους 20% επί του συνολικού ποσού διδάκτρων του εκάστοτε εκπαιδευτικού προγράμματος.
  • Οι γονείς μονογονεϊκών οικογενειών με χαμηλό ετήσιο εισόδημα (κάτω από 15000 ευρώ) και οι υπάλληλοι που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας δύνανται να αιτηθούν την χορήγηση έκπτωσης ύψους 25% επί του συνολικού ποσού διδάκτρων του εκάστοτε εκπαιδευτικού προγράμματος.
  • Οι οικονομικά ασθενείς (ετήσιο εισόδημα κάτω από 12000 ευρώ) εκπαιδευόμενοι, δύνανται να αιτηθούν τη χορήγηση έκπτωσης 15% επί του συνολικού ποσού διδάκτρων του εκάστοτε εκπαιδευτικού προγράμματος.
  • Το προσωπικό που εργάζεται στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της ημεδαπής δύναται να αιτηθεί τη χορήγηση έκπτωσης ύψους 50% επί του συνολικού ποσού των διδάκτρων του εκάστοτε εκπαιδευτικού προγράμματος.
  • Οι κάτοχοι της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων δύνανται να αιτηθούν την χορήγηση έκπτωσης ύψους 30% επί του συνολικού ποσού διδάκτρων του εκάστοτε εκπαιδευτικού προγράμματος
  • Σε περίπτωση συμμετοχής στον ίδιο κύκλο σπουδών δύο ή περισσοτέρων ατόμων που συνδέονται με πρώτου βαθμού συγγένεια, δύναται να χορηγηθεί έκπτωση διδάκτρων ύψους 10%.
  • Σε περίπτωση επανεγγραφής εκπαιδευόμενου σε νέο πρόγραμμα προβλέπεται χορήγηση έκπτωσης διδάκτρων ύψους 15% (χωρίς να υπολογίζεται τυχόν επιπλέον έκπτωση στα δίδακτρα λόγω πιθανής ύπαρξης κοινών διδακτικών ενοτήτων μεταξύ των προγραμμάτων).

Εκπτωτική πολιτική για τις επιχειρήσεις
Σε περίπτωση συμμετοχής, σε πρόγραμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του ίδιου εκπαιδευτικού κύκλου, πέντε ατόμων και πάνω οι οποίοι απασχολούνται στην ίδια επιχείρηση, χορηγείται έκπτωση διδάκτρων της τάξεως του 10% σε κάθε εκπαιδευόμενο.

Σημειώνεται ότι οι παραπάνω εκπτωτικές κατηγορίες, όπως και η έκπτωση λόγω εφάπαξ καταβολής  των διδάκτρων δε λειτουργούν συνδυαστικά μεταξύ τους. Συγκεκριμένα, αν κάποιος/α εκπαιδευόμενος/η εντάσσεται σε παραπάνω από μία κατηγορίες δικαιούχων, θα χορηγηθεί η έκπτωση για την μία κατηγορία που ο ίδιος θα επιλέξει, ώστε να κάνει χρήση του δικαιώματός του. Επίσης, η προβλεπόμενη έκπτωση για την εφάπαξ καταβολή διδάκτρων, δεν ισχύει σε περίπτωση που χορηγηθεί έκπτωση για οποιαδήποτε από τις ανωτέρω εκπτωτικές κατηγορίες.

Στην περίπτωση που υποβληθεί η αίτηση συμμετοχής στο χρονικό πλαίσιο της έγκαιρης προκράτησης θέσης, και αν κάποιος/α εκπαιδευόμενος/η εντάσσεται σε εκπτωτική κατηγορία ή στην έκπτωση λόγω εφάπαξ καταβολής, αυτή η έκπτωση συνδυάζεται με την έκπτωση που χορηγεί η έγκαιρη προκράτηση θέσης, όπως φαίνεται και στους σχετικούς πίνακες για τα δίδακτρα που βρίσκονται ανά Πρόγραμμα επιλέγοντας «Δίδακτρα και εκπτωτική πολιτική».