Τα σκουπίδια «πνίγουν» όλη τη χώρα!

Κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις της σε όλους τους μεγάλους δήμους η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Από τα ξημερώματα της Δευτέρας τα αμαξοστάσια τελούν υπό κατάληψη με αποτέλεσμα να μην βγαίνουν στους δρόμους τα απορριματοφόρα, ενώ τα πρώτα «βουνά» από σκουπίδια άρχισαν ήδη να σχηματίζονται στους δήμους της Αττικής, αλλά και σε πολλές άλλες πόλεις της χώρας.

σκουπίδια

Ιδιαίτερα έντονο είναι το πρόβλημα στο κέντρο της Αθήνας με τουριστικές περιοχές όπως Μοναστηράκι, Ψυρρή, Σύνταγμα, Πλάκα κ.α να είναι «πνιγμένες» στα σκουπίδια. Παρόμοια είναι η κατάσταση και στη Θεσσαλονίκη.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, Θωμάς Ψαρράς, οι συμβασιούχοι επέτρεψαν να βγουν στους δρόμους μόνο τρία μικρά απορριμματοφόρα για τα νοσοκομειακά απόβλητα.

Λόφοι από σκουπίδια έχουν αρχίσει να σχηματίζονται και στην Κέρκυρα καθως οι συμβασιούχοι του Δήμου Κέρκυρας έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του αμαξοστασίου του δήμου στον Πέλεκα.

Κατάληψη και στο κεντρικό αμαξοστάσιο, όπου βρίσκονται τα απορριμματοφόρα του Δήμου Χανίων, πραγματοποιούν από την Τρίτη συμβασιούχοι που εργάζονται στον τομέα της καθαριότητας.

Περισσότερα ΕΔΩ.