Ο Skitsofrenis είναι ένας καλλιτέχνης που αξίζει την περαιτέρω προσοχή σου!

Ο Skitsofrenis κατάγεται από την Καλαμάτα και είναι street artist. Ή καλύτερα, ο Κώστας Λούζης είναι ένας καλλιτέχνης με όλη την ευρεία έννοια του όρου: γράφει στίχους (για τη μπάντα του, Silencio), έχει μουσική παιδεία και τα έργα του μιλούν ακόμη και στον πιο άσχετο σχετικά με τη street art.

skitsofrenis1

Εάν προσέξει, όμως, θα παρατηρήσει ότι μερικά έργα του έχουν το ίδιο μήνυμα που θέλει να περάσει και γι’ αυτό τα στιχάκια δίπλα απ’ αυτά είναι τα εξ ίσου ίδια, όπως π.χ «Κράτα λίγη αγάπη όλο και κάποιος θα περάσει». Για το συγκεκριμένο παράδειγμα, απλά προσέχεις τα μάτια του προσώπου στον τοίχο και καταλαβαίνεις το σύνολο και τις λεπτομέρειες του έργου μετά.

Πέρα από την ομιλία του στο TEDxKalamata, τα έργα του στο Κ.Ε.Θ.Ε.Α, ο κ. Λούζης πάντα για την πραγματοποίηση των έργων του επιλέγει τοποθεσίες που μπορούν να ειπωθούν ως «έξυπνες». Συνδυάζει το σχέδιο με την τοποθεσία όσο και με την ιστορική, κοινωνική διάσταση απόλυτα αριστοτεχνικά.

skitsofrenis2

skitsofrenis3

Συνήθως περιορίζεται σε ζώα και πρόσωπα, όπου στα τελευταία δίνει πολλή μεγάλη – επιτηδευμένη θα έλεγε κανείς – έμφαση στο σημείο του εγκεφάλου. Αυτό σημαίνει στο σημείο της νόησης και είναι ένα κοινωνικό μήνυμα: όλα είναι στο μυαλό και η εξέλιξη και η μη εξέλιξη. Ό,τι γίνεται στην κοινωνία σήμερα, η ευθύνη του ανθρώπου ως μέλος της, παραμένει αναλλοίωτη. Τα κάγκελα που βάζουμε οι ίδιοι στον εαυτό μας μέσω των αρνητικών σκέψεων είναι αυτά που μας περιορίζουν σε μία ανάλογη κουλτούρα που διαιωνίζεται. Τέλος, τα χρώματα είναι πάντοτε έντονα, ανοιχτά αλλά ποτέ μην περιμένεις να δεις τον αναμενόμενο τρόπο σχεδιασμού.

Επίσημη ιστοσελίδα: http://skitsofrenis.blogspot.gr/

Επίσημο προφίλ στο facebook: https://www.facebook.com/skitsofrenis

Επίσημη σελίδα στο facebook: https://www.facebook.com/Skitsofrenis-424772167589983/?fref=ts

Η ομιλία του στο TEDxKalamata: https://www.youtube.com/watch?v=My23VMZ0qZM