Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στο πάρκο Γουδή έως την Κυριακή

Ξεκίνησε το 20ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθηνών, που πραγματοποιείται στο Πάρκο Γουδή, από σήμερα μέχρι και τις 2 Ιουλίου. Το φεστιβάλ διοργανώνεται από αντιρατσιστικές συλλογικότητες και όπως αναφέρουν οι ιθύνοντες «αποτελεί κάθε χρόνο το πιο μεγάλο γεγονός του αντιρατσιστικού κινήματος».

Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στο πάρκο Γουδή έως την Κυριακή

Με κεντρικό σύνθημα «Πατρίδα μας όλη η Γη», το 20ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ αποσκοπεί να γεμίσει τρεις ημέρες το κλεινόν άστυ με γεύσεις και ήχους από όλο τον κόσμο. Κουζίνες από δεκάδες μέρη του κόσμου φιλοξενούνται στο «πιο ανοιχτό και φιλόξενο τραπέζι της πόλης, το τραπέζι του 20ου αντιρατσιστικού Φεστιβάλ». Η μεταναστευτική/προσφυγική κουζίνα είναι για άλλη μια χρονιά η μεγάλη πρωταγωνίστρια του Τριημέρου, καθώς πρόσφυγες και μετανάστες, γυναίκες και άντρες, από χώρες της Ασίας, της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής ετοιμάζουν αλμυρά και γλυκά παραδοσιακά εδέσματα των τόπων καταγωγής τους.

Επιπλέον, οι μεταναστευτικές κοινότητες έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και στη μουσική καθώς, υπάρχει ειδικά διαμορφωμένη σκηνή που θα υποδεχτεί μουσικές και ήχους από όλο τον κόσμο. Όσον αφορά στις άλλες συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν, έχουν ήδη διαμορφωθεί χώροι που θα φιλοξενήσουν κατά τη διάρκεια του τριημέρου, λαϊκά, νησιώτικα και ρεμπέτικα γλέντια, καθώς επίσης και γνωστά ονόματα από την Hip-hop, την εναλλακτική ροκ, την ποπ και την ηλεκτρονική σκηνή.