Τι άλλο μας επιφυλάσσει η Βόρεια Κορέα;

Συνεχίζει να προκαλεί ο ψυχοπαθής δικτάτορας της Βόρειας Κορέας αφού πριν από λίγες μόνον ημέρες προχώρησε στην εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου που προσγειώθηκε στα εδάφη της Ιαπωνίας.

Kim-Jong-Un-attack-Trump-US-world-war-740550

Η εκτόξευση αυτή επιβεβαιώθηκε και από τον ίδιο τον ηγέτη που την χαρακτήρισε ως προειδοποίηση για τις ΗΠΑ, με τις οποίες οι σχέσεις είναι τεταμένες εδώ και αρκετό καιρό. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ολόκληρη η Αμερική βρίσκεται εντός της εμβέλειας των βορειοκορεατικών πυραύλων ξεσηκώνοντας θύελλα συζητήσεων και κινητοποιώντας τη λήψη των κατάλληλων αμυντικών μέτρων από την πλευρά όχι μόνο των ΗΠΑ αλλά και γειτονικών χωρών όπως η Κίνα και η Νότια Κορέα που βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο.

Οι ΗΠΑ φυσικά με επικεφαλής τον έτερο παρανοϊκό, μισάνθρωπο ηγέτη, τον Ντόναλντ Τραμπ, δεν άργησαν στιγμή να ανταποκριθούν στις προκλήσεις στέλνοντας αμερικανικά βομβαρδιστικά για να πραγματοποιήσουν άσκηση ετοιμότητας σε περίπτωση νέας βορειοκορεάτικης απειλής. Ο πρόεδρος δήλωσε μάλιστα κατηγορηματικά ότι η Αμερική είναι έτοιμη να απαντήσει με «θανατηφόρα και συντριπτική ισχύ» σε κάθε επόμενη επίθεση.

Τώρα το ζήτημα είναι κατά πόσον η Βόρεια Κορέα κατέχει την τεχνογνωσία και είναι πράγματι σε θέση να θέσει σε εφαρμογή τα μεγαλεπήβολα σχέδια περί εκμηδενισμού της Αμερικανικής ηπείρου και εξαέρωσης του δυτικού κόσμου. Προσωπική μου γνώμη είναι ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν έχει ιδέα ούτε από πολεμική στρατηγική ούτε φυσικά από πολιτική. Από την άλλη, ο συνδυασμός μιας Κορέας βγαλμένης σαν από μυθιστόρημα του Orwell και μιας Αμερικής όπου φυσάει ο άνεμος των διαθέσεων του τραγικού μεγιστάνα κάθε άλλο παρά μπορεί να μας καθησυχάσει για το μέλλον.

Για την ιστορία, η ένταση των δύο χωρών κορυφώθηκε μετά το θάνατο ενός Αμερικανού φοιτητή που βρέθηκε στη Βόρεια Κορέα ως τουρίστας και καταδικάστηκε σε 15 χρόνια καταναγκαστικά έργα για την κλοπή μιας αφίσας από το ξενοδοχείο όπου διέμενε. Με αφορμή το γεγονός αυτό ο Αμερικανός υπουργός εξωτερικών εξέφρασε την πρόθεσή του να θέσει περιορισμούς στη μετακίνηση των Αμερικανών πολιτών προς τη Βόρεια Κορέα. Όλα αυτά ωστόσο αποτελούν μόνο την κορυφή του παγόβουνου που κάτω από την επιφάνεια του νερού κρύβει τις (αληθείς ή φανταστικές-κανείς δεν ξέρει) δηλώσεις περί βορειοκορεατικής συλλογής πυρηνικών όπλων που από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να εκραγούν στα κεφάλια των Αμερικανών.

Τι άλλο άραγε μας επιφυλάσσει η Βόρεια Κορέα;

——-

Χρύσα Γούτα