Κύπριοι φοιτητές κατασκεύασαν καταφύγιο από φυσικές καταστροφές

Μια καινοτόμος ιδέα για την προφύλαξη ανθρώπων σε περίπτωση φυσικών καταστροφών, η οποία αποτελεί κινητό καταφύγιο υψηλής τεχνολογίας έδωσε στην κυπριακή ομάδα «NestFold» την πρώτη θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό «Space Apps Challenge» της NASA, στην κατηγορία «Επιλογή του κοινού». Επιτυχία που ήρθε μεταξύ περισσότερων από 2.000 ομάδων από όλο τον κόσμο.

καταφύγιο

Πρόκειται για τη «δημιουργία καινοτόμων καταφυγίων που είτε θα βρίσκονται προεγκατεστημένα σε δύσβατες περιοχές είτε θα ρίπτονται από αεροσκάφη και ελικόπτερα σε καταστάσεις συναγερμού που μπορεί να προκύπτουν από μια φυσική καταστροφή», εξήγησε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ομάδας, Δανιήλ Σουριανός.

«Η ιδέα ήρθε καθώς είδαμε ότι τα τελευταία δέκα χρόνια 140 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχασαν τη ζωή τους από μια φυσική καταστροφή, οπότε και είχαμε μπροστά μας την πρόκληση είτε να σώσουμε αυτές τις ζωές, είτε να κάνουμε μια καλύτερη διαχείριση των αναγκών των ανθρώπων μετά από τη φυσική καταστροφή», επισήμανε επίσης ο νεαρός επιστήμονας.

Περισσότερα εδώ