Το αριστουργηματικό μιούζικαλ Sweeney Todd στο Ηρώδειο

Η Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, ο μαέστρος Γιώργος Πέτρου και ένα καστ 26 ηθοποιών προσέφεραν ήδη ρίγη καλλιτεχνικής συγκίνησης λίγες ημέρες πριν, όταν παρουσίασαν στο Ηρώδειο ένα ξεχωριστό κλασσικό μιούζικαλ που από το 1979 σπάει ταμεία στο Μπρόντγουεϊ. Τιτλοφορείται “Sweeney Todd: Ο δαιμόνιος κουρέας της Φλητ στρητ” και υπόσχεται άλλη μία βραδιά βαθιάς μουσικής τέχνης και καθηλωτικής πλοκής και ερμηνείας, καθώς στις 31 Αυγούστου στις 21:00 πρόκειται να δοθεί μία ακόμη παράσταση για τους λάτρεις των μιούζικαλ που ενδεχομένως γνωρίζουν την πολύ επιτυχημένη κινηματογραφική εκδοχή του αλλά δεν πρόλαβαν να απολαύσουν τη ζωντανή θεατρική εκδοχή.

Sweeney Todd

Πρόκειται για ένα μουσικό θρίλερ, ένα έργο με υπόθεση σκληρή που διαδραματίζεται στους κακόφημους δρόμους του Λονδίνου του 19ου αιώνα. Ο σεναριογράφος Hugh Wheeler με το δημιούργημά του αυτό θίγει θέματα όπως η κοινωνική αδικία, η υποκρισία και τα κρυφά κτηνώδη ανθρώπινα ένστικτα και όλα αυτά μέσα από μία σπαρακτική ιστορία που γνώμονα έχει την αγάπη και περίτεχνα διανθίζεται με αποχρώσεις σκοτεινής σάτιρας και χιούμορ. Το δυνατό κομμάτι του μιούζικαλ αυτού ωστόσο είναι σαφώς η ασύγκριτη μουσική του επένδυση που από τα χέρια του ιδιοφυούς μουσουργού Stephen Sondheim, του στιχουργού του West Side Story, δεν πρόκειται να αφήσει κανένα θεατή ασυγκίνητο.

17634747_126371891244126_8486607196606571563_n

Το Sweeney Todd ανεβαίνει στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών και σύμφωνα με τους κριτικούς η μεταφρασμένη ελληνική του εκδοχή είναι άκρως εντυπωσιακή. Πρόκειται για ένα υπερθέαμα χάρη τόσο στους ηθοποιούς, τους μουσικούς και τη σκηνοθεσία όσο και στα σκηνικά και τα κοστούμια. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους δίνουν ρεσιτάλ ο σπουδαίος βαρύτονος της λυρικής Χάρης Ανδριανός και η εξαιρετική και ιδιαίτερα καλλίφωνη ηθοποιός Νάντια Κοντογεώργη. Επίσης το σαγηνευτικό αυτό έργο συμπληρώνουν αρμονικά οι ερμηνείες των Άρη Πλασκασοβίτη, Γιάννη Χριστόπουλου, Χριστόφορου Σταμπόγλη, Γιάννη Καλύβα και Μυρσίνης Μαργαρίτη. Οι τιμές κυμαίνονται από 15 έως 50 ευρώ το κανονικό εισιτήριο, ενώ προβλέπονται μειωμένες τιμές για φοιτητές, ΑΜΕΑ και άνεργους. Προλάβετε!

——

Χρύσα Γούτα