Μία Μεταπτυχιακή Υποτροφία από το Ινστιτούτο Υπολογιστικών Μαθηματικών

Στα πλαίσια του έργου ECOPOTENTIAL (http://www.ecopotential-project.eu/) / HORIZON 2020 (no. 641762, funded under H2020 -SC5-16-2014 “Making Earth Observation and Monitoring Data usable for ecosystem modelling and services”), το Ινστιτούτο Υπολογιστικών Μαθηματικών (ΙΥΜ-ΙΤΕ) αναζητεί μεταπτυχιακό φοιτητή, ο οποίος θα εργαστεί στο έργο ECOPOTENTIAL με αντικείμενο την “Εξαγωγή βιοφυσικών παραμέτρων με την χρήση εργαλείων και δεδομένων τηλεπισκόπησης”, για χρονικό διάστημα 4 μηνών με δυνατότητα επέκτασης.

υποτροφίες2

Ο μεταπτυχιακός φοιτητής απαιτείται να έχει γνώση και εμπειρία υπολογιστικών μεθόδων και τεχνικών κατάλληλων για Εφαρμογές της Τηλεπισκόπησης, Φωτοερμηνείας αεροφωτογραφιών, Φωτογραμμετρίας και ανάλυσης/διορθωσης δεδομένων ψηφιακών μοντέλων εδάφους.

ΠΡΟΣΟΝΤΑ
– Πτυχίο Φυσικής ή Μαθηματικών
– Τεκμηριωμένη γνώση υπολογιστικών μεθόδων και τεχνικών κατάλληλων για Εφαρμογές της Τηλεπισκόπησης, Φωτογραμμετρίας και ανάλυσης/διορθωσης δεδομένων ψηφιακών μοντέλων εδάφους
– Εμπειρία σε χρήση εργαλείων Τηλεπισκόπησης και GIS και προγραμματισμού σε γλώσσα “Python”

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η 18/08/2017.

Πληροφορίες
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έρθουν σε επαφή με τον κ. Νεκτάριο Χρυσουλάκη (+30-2810-391762, zedd2@iacm.forth.gr). 

Δείτε την πρόσκληση ενδιαφέροντος εδώ.