Από τη σκέψη….στην πράξη. Φτιάξε τη δική σου πραγματικότητα.

Οι σκέψεις είναι ελεύθερες. Ορισμένες σε ταξιδεύουν, σε μαγεύουν, σου προκαλούν δέος, εφορία…..σε κάνουν και χαμογελάς . Άλλες σε μελαγχολούν, σε κάνουν να θυμώνεις και να απελπίζεσαι. Έχουμε τόσες πολλές σκέψεις κάθε λεπτό που περνάει. Δεν γίνεται να μην σκεφτόμαστε, αλλά μπορούμε να ελέγξουμε τις εισερχόμενες σκέψεις μας. Μπορούμε να επιλέξουμε τον τρόπο με τον οποίο επεξεργαζόμαστε μια σκέψη, και ο καλύτερος τρόπος είναι πάντα ο θετικός τρόπος σκέψης.

behappy

Θετική σκέψη στα πάντα. Ακόμα και πίσω από κάτι σκοτεινό υποβόσκει πάντα κάτι θετικό. Μπορούμε να μετατρέψουμε τα πάντα σε θετικές σκέψεις και πράξεις… έστω για παράδειγμα ότι είμαστε στο αυτοκίνητο και έχει κίνηση. Το πρώτο συναίσθημα είναι ο εκνευρισμός, η σκέψη ότι θα αργήσουμε και ακολούθως, αρχίζουμε να δυσανασχετούμε με το καυσαέριο και τη φασαρία. Η λύση είναι να ανοίξουμε το ραδιόφωνο, να ακούσουμε μια ευχάριστη μουσική που θα μας χαλαρώσει…να ηρεμήσουμε, να σκεφτούμε κάτι όμορφο και να αντιμετωπίσουμε με υπομονή την κατάσταση. Ένα άλλο παράδειγμα, παρμένο από την πραγματικότητα, είναι όταν μας επιπλήττουν στην εργασία μας. Θυμώνουμε, πληγώνεται ο εγωισμός μας και νοιώθουμε ότι μας προσβάλλουν. Η καλύτερη λύση, είναι να μάθουμε μέσα από αυτήν την επίπληξη, να διδαχτούμε από το λάθος μας και να προσπαθήσουμε να γίνουμε καλύτεροι στην δουλεία μας. Πρέπει να γίνει αντικατάσταση αρνητικών σκέψεων με θετικών, διότι μέσα από τις θετικές σκέψεις έρχεται κάτι καλό.

Σε τι μονοπάτι όμως μπορεί να μας βγάλει μια σκέψη; Δεν είναι τυχαίο που λένε πως όταν θέλεις κάτι πολύ το συμπάν συνωμοτεί για να σου συμβεί. Ο άνθρωπος δεν είναι τίποτα άλλο πάρα τα αποτελέσματα των σκέψεων του… είναι αυτό που επιλέγει να είναι. Αν κάποιος σκέφτεται ότι ποτέ δεν θα μπορέσει να λύσει τα προβλήματα του, θα βασανίζεται, θα μελαγχολεί και θα πέφτει σε έναν φαύλο κύκλο. Αν όμως παρέμβει μια ηλιαχτίδα ελπίδας μέσα του, μια θετική σκέψη, τότε θα μπορέσει να βρει τη δύναμη και το κουράγιο, να επιλύσει τα προβλήματά του και η θετική εξέλιξη θα είναι το φυσικό επακόλουθο. Σύμφωνα με τον Πετρίν Σόουμς “Οι σκέψεις είναι ζωντανές, δίνουν μορφή στο κόσμο μας, την πραγματικότητα μας, και το πεπρωμένο μας…Οπότε το να σκεφτόμαστε θετικά είναι σημαντικό, καθόλου αμελητέο…Αν έχετε την ίδια σκέψη αρκετά συχνά και την κάνετε με αρκετή ενέργεια, με τον χρόνο θα αποκτήσει υλική μορφή”.

Σύρμα Αλεξάνδρα