Σαν το ΑIDS δεν έχει

Λόγω ημέρας κατά του AIDS είδα πολλά και άκουσα άλλα τόσα και στην τηλεόραση, φυσικά και στα social media. Και αυτό που είδα έχει και τα θετικά του και τα αρνητικά του, όπως κάθε πράγμα δηλαδή. Από τη μία χαίρομαι που ο ιός του AIDS τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζεται πιο.. ψύχραιμα , αλλά από την άλλη υπάρχει μία (ας μου επιτραπεί ο όρος) οπισθοδρομική φρενίτιδα. Ναι φυσιολογικό να φοβάσαι το άγνωστο , αλλά εν έτη 2015 είναι και κάτι που έχει μείνει άγνωστο; Όχι, φυσικά. Με τόση τεχνολογία ξέρουμε τα πάντα ο ένας για τον άλλο, τα πάντα για την κοινωνία και γενικώς και αορίστως τα πάντα.

kissing22

Και αφού πια ξέρεις τι είναι ακριβώς και μπορείς να μάθεις ανά πάσα στιγμή πώς να προστατευτείς, είσαι ακόμα καχύποπτος; Θα σου πω κάτι, κανένας δεν ήθελε ποτέ να του τύχει κάτι τέτοιο, ακόμα και αν δεν πήρε τις κατάλληλες προφυλάξεις. Όλα αρχίζουν από εμάς τους ίδιους. Απλά σκέψου πώς θα ένιωθες αν ανακάλυπτες πως είχες κάτι παρόμοιο; Αν το είχε κάποιος πολύ κοντινός σου;

Και ας αρχίσουμε από τον ίδιο μας τον εαυτό. Επειδή πολλές φορές λέμε πως καλό είναι να μπαίνεις στη θέση του άλλου. Έχεις κάνει τεστ; Και αν όχι, γιατί; Θα σου πω για μένα. Έκανα το τεστ ξέροντας πως δεν υπάρχει πιθανότητα να βγω θετική. Και όμως το έκανα. Είχε έρθει μια εξειδικευμένη ομάδα στο Πανεπιστήμιο μου στα πλαίσια ενημέρωσης και έκαναν δωρεάν εξέταση και τα αποτελέσματα τα μάθαινες άμεσα. Ήταν 5 βασανιστικά λεπτά. Αλλά μέσα στα 5 αυτά λεπτά, που απλά μου τσίμπησαν το δάχτυλο, ο νοσοκόμος να μου λέει πως και θετικό να βγει όλα καλά θα πάνε και θα συνεχίσεις τη ζωή σου μπλα μπλα μπλα, εγώ σκεφτόμουν και αν βγει τελικά θετικό. Τι θα κάνω; Τι θα πω στη μαμά μου; Θα πρέπει να μιλήσω με τον πρώην μου. Δεν θα ξανά ερωτευτώ ποτέ. Και απλά ‘πέρασε’ από μπροστά μου η μετέπειτα ζωή μου. Και τρομοκρατήθηκα!

Τελικά το τεστ βγήκε αρνητικό. Πω πω ανακούφιση! Ενώ ήξερα και είχα διαβάσει πώς μπορείς να ζήσεις μια φυσιολογική ζωή, εκείνα τα 5 λεπτά απλά τα ξέχασα όλα. Αλλά αυτά τα 5 λεπτά ήταν τόσο έντονα που συνειδητοποίησα το πως νιώθουν όλοι όσοι ζουν με τον ιό ή είναι οροθετικοί. Και αλήθεια, ήταν αρκετά για να αλλάξω τρόπο σκέψης, και για το πώς να αντιμετωπίζω τέτοια άτομα, αλλά και πώς να προστατευτώ. Και σε ξανά ρωτάω έκανες τεστ; Να κάνεις γιατί θα νιώσεις πολλά, πίστεψε με.

Υ.Γ. υπάρχουν πολλά διαγνωστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα που κάνουν την πεντάλεπτη εξέταση αυτή δωρεάν, οπότε δεν υπάρχει λόγος για δικαιολογίες