Τα τραγούδια που «σιχαθήκαμε» να ακούμε το 2015

Δεν αμφιβάλλει κανένας πώς είναι κομματάρες με ωραία μουσική και στίχους, αλλά όπως λένε και στο χωρίο μου “Νισάφι πια!”.

Ας δούμε ποια είναι αυτά τα τραγούδια. Και αν έχετε κάποιο ‘μισητό’ τραγούδι ευχαρίστως να το ακούσω!

Νο.1 Take me to church – Hozier

Αν και το πρώτο-ακούσαμε το 2014, η καλύτερη χρονιά του ήταν το 2015. Έπαιξε τόσο πολύ που δεν μπορούσαμε να το ακούμε άλλο με την αρχική του εκτέλεση και το κάναμε και ωραιότατο ‘ρεμιξάκι’. Λες και στα αυτιά μας δεν ηχούν οι ίδιοι στίχοι και η ίδια μελωδία.

Νο.2 Sia-Chandelier

OMG! Ανήκει στο 2014 δικαιωματικά. Ε τότε γιατί το ξεσκίσαμε και το 2015? Υπέροχο τραγούδι και λατρέψαμε το αινιγματικό video clip με την νεαρή χορεύτρια. Αλλά τώρα πια δεν μπορώ να το ακούσω άλλο.

Νο.3 Ed Sheeran- Thinking out loud

Εκπληκτικό! Και ο Sheeran από τους αγαπημένους μου τραγουδιστές με υπέροχη φωνή. Και το τραγούδι είναι πραγματικά ύμνος για τον ερώτα. Αλλά είναι ακριβώς όπως το Νο.1. Από το πολύ ‘παίξιμο’ το κάναμε ‘ρεμιξάκι’ KAI αυτό.

Νο.4 Kadebostany- Castle in the snow

Δεν νομίζω να υπάρχει χώρα που να τους αγαπάει τόσο πολύ. Είναι υπέροχοι και κάνουν πολύ καλές συναυλίες. Αλλά μέσα σε ένα χρόνο παίζει να ήρθαν και 4 φορές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ελάτε πιο μετά ρε παιδιά, να μας λείψετε και λίγο. Και μην ξεχνάμε και το remix τους! Αλίμονο.

No.5 Kovacs –My love

Το ευρύ κοινό (ελληνικό κοινό δηλαδή) τους γνώρισε με αυτό το τραγούδι που αμέσως ξεχώρισε χάρης στην καθόλου συνηθισμένη χρεία της τραγουδίστριας. Πήγα και σε συναυλία τους και μπορώ να πω, πως έχουν κι άλλα αξιόλογα τραγούδια, αλλά εμείς κολλήσαμε σε αυτό. Και αυτό βαρεθήκαμε.

Νο.7 Hello-Adele

Και η λίστα κλείνει με την υπέροχη Adele.Αν και έχει μόλις 2 μήνες που το ακούσαμε, προλάβαμε να το λατρέψουμε, να το θεοποιήσουμε, να ταυτιστούμε και να κλάψουμε μαζί του, να θυμηθούμε παλιές αγάπες, να πάρουμε τηλέφωνα, να πούμε «ή τώρα ή ποτέ» και φυσικά να το βαρεθούμε. Δεν θα αργήσει η μέρα που θα γίνει και αυτό remix. Να μου το θυμηθείτε. Εδώ θα είστε και θα είμαστε!

Και Τραγούδι Βonus: Wiz Khalifa – See you again ft. Charlie Puth

Το έχουμε ακούσει άπειρες φορές και αυτό. Πραγματικά. Αλλά δεν ανήκει στην πιο πάνω λίστα. Η ειδοποιός διαφορά είναι πώς ακούγοντας το δεν μπορείς να σκεφτείς μόνο ένα άτομο ή γεγονός. Το συνδέσαμε με την ταινία Fast and Furious 7 και με τον θάνατο του πανέμορφου ηθοποιού Paul Walker. Το συνδέσαμε με άτομα που είναι στην ζωή μας, αλλά ίσως είναι λίγο μακριά, ίσως σε άλλη πόλη, όπως κολλητός/κολλητή, μαμά, μπαμπάς, οικογένεια, σκυλιά, γατιά. Το συνδέσαμε φυσικά και με το θάνατο. Αλλά κάθε φορά που το ακούμε σκεφτόμαστε κάτι άλλο, πόσο εκπληκτικό. Ένα τραγούδι που μας κάνει να σκεφτόμαστε χαρούμενα και λυπημένα ταυτόχρονα. Λοιπόν, πώς να το βαρεθείς?