Έφυγε ο Άλαν Ρικμαν… RIP

Σήμερα έφυγε από τη ζωή ένας μεγάλος ηθοποιός… Ο αγαπημένος μας Professor Snape (aka Alan Rickman) έχασε σήμερα τη μάχη με τον καρκίνο στα 69 του χρόνια.

alann

Γεννημένος το 1946 στο Λονδίνο, υπηρέτησε το θέατρο και τον κινηματογράφο και έγινε ευρύτερα γνωστός μέσα από τη σειρά ταινιών Harry Potter. Η επιβλητική του παρουσία, η χαρακτηριστική βαθιά φωνή του, οι συγκλονιστικές ερμηνείες του, ο βαθύς σαρκασμός , η δυναμικότητά του σε κάθε ταινία της σειράς, μετέφεραν με μοναδικό τρόπο στη μεγάλη οθόνη έναν από τους πιο αμφιλεγόμενους λογοτεχνικούς χαρακτήρες της σύγχρονης εποχής. Το τέλος της ταινίας «Ο Harry Potter και ο Ημίαιμος Πρίγκιπας», μας έκανε να αγαπήσουμε τόσο τον χαρακτήρα του και να κλάψουμε όσο για κανέναν άλλο χαρακτήρα της σειράς.

Άλλες ταινίες στις οποίες έχει παίξει ο Alan Rickman είναι το «Love Actually», το «Άρωμα – Η Ιστορία ενός δολοφόνου», το  «Sweeney Todd: Ο φονικός κουρέας της οδού Φλιτ» και άλλα, ενώ έχει χαρίσει τη φωνή του σε πολλές ταινίες κινουμένων σχεδίων με πιο πρόσφατη την ταινία που θα κυκλοφορήσει μέσα στη χρονιά «Alice Through the Looking Glass».

Καλό παράδεισο…

Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.thedailyowl.gr/fairewell-snape/