Νέες ταινίες στο σινεμά

Για να δούμε τι νέο υπάρχει από σήμερα στο σινεμά.

Αρχικά η ταινία “ΝΟΤΙΑΣ”.

νοτιας2

Σκηνοθεσία: ΤΑΣΟΣ ΜΠΟΥΛΜΕΤΗΣ
Σενάριο: ΤΑΣΟΣ ΜΠΟΥΛΜΕΤΗΣ
Ηθοποιοί: ΟΜΗΡΟΣ ΠΟΥΛΑΚΗΣ, ΘΕΜΗΣ ΠΑΝΟΥ, ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΧΑΝΟΣ, ΕΡΡΙΚΟΣ ΛΙΤΣΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΜΕΛΛΟΣ, ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΑΡΡΟΣ, ΖΩΖΩ ΣΑΠΟΥΝΤΖΑΚΗ, ΜΕΛΙΣΣΑΝΘΗ ΜΑΧΟΥΤ, ΧΑΡΑ ΜΑΤΑ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΥΡΔΑΜΗΣ, ΦΟΙΒΟΣ ΤΑΡΑΜΠΙΚΟΣ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Από τη μέρα που εμφανίζονται στον Σταύρο οι πρώτες ερωτικές ανησυχίες φουντώνει και η επιθυμία του να λέει ιστορίες με ένα δικό του, ανατρεπτικό, τρόπο. Οι ταραχώδεις, αλλά και ταυτόχρονα πολλά υποσχόμενες για την Ελλάδα, δεκαετίες του ‘60,’70 και ‘80 πυροδοτούν τη φαντασία του ασταμάτητα. Στο ταξίδι από την εφηβεία προς την ενηλικίωση, για να κατακτήσει αυτά που ποθεί, θα σκαρφιστεί ιστορίες για αρχαίους μύθους, μακρινά ταξίδια και όμορφες γυναίκες. Όταν έρθει αντιμέτωπος με την πραγματικότητα, θα κάνει τις ιστορίες του εικόνες, και θα ανακαλύψει τον εαυτό του.

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ

secret

Σκηνοθεσία: ΜΠΙΛΙ ΡΕΙ
Σενάριο: ΜΠΙΛΙ ΡΕΪ
Ηθοποιοί: ΤΖΟΥΛΙΑ ΡΟΜΠΕΡΤΣ, ΝΙΚΟΛ ΚΙΝΤΜΑΝ, ΤΣΙΟΥΕΤΕΛ ΕΤΖΙΟΦΟΡ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Μια ομάδα ανερχόμενων ανακριτών ξαφνικά διαλύεται όταν μια από τις δικές τους έφηβες κόρες δολοφονείται βάναυσα. Δεκατρία χρόνια μετά, ψάχνουν μανιωδώς κάθε μέρα για τον ασύλληπτο δολοφόνο, μέχρι που ένας από τους ανακριτές ανακαλύπτει επιτέλους ένα νέο στοιχείο που είναι βέβαιος ότι μπορεί να επιλύσει οριστικά το μυστήριο και να φέρει το πολυπόθητο κλείσιμο της υπόθεσης για την ομάδα του. Ωστόσο κανείς δεν είναι έτοιμος για ένα συγκλονιστικό μυστικό που θα αποκαλύψει τις καταστροφικές συνέπειες της ανθρώπινης ανάγκης για εκδίκηση.

ΔΕΣΜΟΙ ΑΙΜΑΤΟΣ

rams

Σκηνοθεσία: Γκρίμουρ Χακόναρσον
Σενάριο: Γκρίμουρ Χακόναρσον
Ηθοποιοί: Σίγκουρντουρ Σιγκουργιόνσον, Θεοντόρ Γιούλιουσον, Σαρλότ Μπέβινγκ, Γιον Μπενενίσον

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Το φιλμ υμνεί τους δεσμούς του ανθρώπου με τα ζώα, ειδικά σε απομονωμένες περιοχές, ενώ προβάλλει με αυθεντικότητα και τις σχέσεις που αναπτύσσονται σε μικρές κοινότητες, στις οποίες το περιβάλλον προσδιορίζει καταλυτικά τον παράγοντα «ζωή». Στο Φεστιβάλ Καννών 2015, κερδίζοντας το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα.