Νίκες για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, «Φύλακας Άγγελος ο Διούδης»

Η 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ, παρά τις άσχημες γενικά καιρικές συνθήκες σε όλη την Ελλάδα, πρόσφερε για ακόμη μια φορά ωραίο θέαμα στον κόσμο που την παρακολούθησε, είτε από την άνεση του καναπέ, είτε αψηφόντας το κρύο, δίνοντας το παρόν στο γήπεδο.

Η βόλτα μας στα γήπεδα της Σούπερ Λιγκ θα ξεκινήσει χρονικά, από τα παιχνίδια δηλαδή που ξεκίνησαν το Σάββατο.

-Χ-ορταστική ισοπαλία

Μπορεί το τελικό 2-2 στα «Πηγάδια» ανάμεσα σε Skoda Ξάνθη και Ατρόμητο να ακούγεται «χορταστικό» για το φίλαθλοι κοινό, αλλά είναι αποτέλεσμα που δεν αφήνει «θετική γεύση» σε καμία καθώς αμφότερες βρίσκονται χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα και δίνουν μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Ούμπιδες άνοιξε το σκορ στο 34ο λεπτό με απ` ευθείας εκτέλεση φάουλ. Στο 57 ο Παντελής Καπετάνος ισοφάρισε σε 1-1 και πέτυχε γκολ μετά από σχεδόν ένα χρόνο. Πριν σταματήσουν οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων, η ομάδα του Τραϊαννού Δέλλα μπήκε και πάλι σε θέση οδηγού με τον Λαζαρίδη να σκοράρει. Το τελικό 2-2 διαμόρφωσε ο Νιέτο στο 74.

Καλύτερος ο Παναιτωλικός «σωτήρας» ο Κυριακίδης

πανθρακιος-παναιτωλικός

Στην Κομοτηνή ο προτελευταίος της βαθμολογίας Πανθρακικός που ψάχνει απεγνωσμένα βαθμούς για την παραμονή του, μοιράστηκε τον βαθμό της ισοπαλίας στο τελικό 0-0 με τον Παναιτωλικό. Αν και εκ πρώτης όψεως το τελικό αποτέλεσμα δείχνει κακό και για τις δύο ομάδες, δεν είναι σε καμία περίπτωση αρνητικό για τους φιλοξενούμενους. Η ομάδα του Αγρινίου έφτασε τους 20 βαθμούς, αύξησε τη διαφορά από τους θρακιώτες στους «7» και αναμφισβήτητα βλέπει την υπόθεση παραμονή με «άλλο μάτι». Αγωνιστικά το παιχνίδι θα ξεχαστεί γρήγορα, ωστόσο οι εντυπώσεις ανήκουν στον Παναιτωλικό που αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο από το 40ο λεπτό καθώς αποβλήθηκε ο Κουτρομάνος. Επιπροσθέτως ο Κυριακίδης πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση!

Dancing in the rain”

Το τρίτο παιχνίδι του Σαββάτου, ήταν αυτό ανάμεσα στον Λεβαδειακό και τον Ηρακλή και ο τίτλος θεωρώ πως το περιγράφει πλήρως. Δύο ομάδες που παρά τον δυνατό αέρα και την βροχή έδωσαν ωραίες μάχες προσέφεραν πλούσιο θέαμα και το τελικό 1-1 αφήνει και τις δύο με μια αίσθηση δικαιοσύνης. Ο Τσιλιανίδης άνοιξε το σκορ στο 9 και ισοφάρισε με φοβερό γκολ ο Πέτρος Γιακουμάκης στο 37.

γιακουμάκης

Πρέπει να τονίσουμε πάντως για ακόμη μια φορά, την εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει στην ομάδα της Βοιωτίας ο Άκης Μάντζιος. Είναι ο άνθρωπος που κατάφερε από το Σεπτέμβριο και ουσιαστικά χωρίς προετοιμασία, όχι απλά να φτιάξει ένα πολύ καλό σύνολο αλλά να το έχει φέρει στην 7η θέση της βαθμολογίας.

Μια λαμπάδα στον ….Ανέστη!

Η ΑΕΚ έχοντας για ακόμη μια φορά σε πολύ καλή ημέρα τον Γιάννη Ανέστη πέρασε νικηφόρα από τα Γιάννενα επικρατώντας του ΠΑΣ με 2-0. Τα γκολ για την ένωση σημείωσαν ο Βάργκας στο 6ο λεπτό και Μπαρμπόσα στο 59ο.

ανεστης

Ο ΠΑΣ Γιάννινα θα μπορούσε να έχει ισοφαρίσει με τον Τσουκαλά στο 39 αλλά ο Ανέστης για δεύτερη διαδοχική αγωνιστική δεν νικήθηκε από την λευκή βούλα. Να θυμίσουμε ότι απέκρουσε και πέναλτι απέναντι στην Skoda Ξάνθη σε εκτέλεση του Νιέτο. Ο Ανέστης αποδείχτηκε… «διαβασμένος» καθώς τόσο το προηγούμενο πέναλτι του Νιέτο όσο και του Τσουκαλά ήταν στην ίδια γωνία! Και η είδηση της τελευταίας στιγμής είναι πως ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ Γιάννινα Μάρκος Βελλίδης έχει έρθει σε συμφωνία με τον ΠΑΟΚ και εκεί θα συνεχίσει την καριέρα του. Η μεταγραφή αυτή μπορεί να χαλάσει μόνο αν ο παίκτης δεν συμφωνήσει στην χρονική διάρκεια του συμβολαίου που του προτείνει ο δικέφαλος.

Αστέρας…ανατροπής!

Στην Τρίπολη ο Αστέρας έδειξε για ακόμη μια φορά γιατί πλέον θεωρείται από τις καλές ομάδες της Ελλάδας. Η ομάδα του Στάικου Βεργέτη αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο ματς με την Καλλονή, στο πρώτο ημίχρονο, μετά την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μανούσου κατάφερε σε 45 λεπτά να πετύχει τρία γκολ και να πάρει επιβλητική νίκη.

καλονη

Στο 52 ο Ιγκέσιας ισοφάρισε, στο 57 ο Γιάννου έκανε το 2-1 και το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Ιγκλέσιας. Αμφότερες ομάδες ολοκλήρωσα την αναμέτρηση με παίκτη λιγότερο καθώς αποβλήθηκε ο Ελλακόπουλος για την ομάδα της Μυτιλήνης στο 63, και ο Ζησόπουλος για τον Αστέρα στο 89.
Κλάους: Ο δήμιος της Βέροιας.

Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη με 2-1 απέναντι στην Βέροια, ωστόσο αυτό που πρέπει να κάνει η ομάδα της Θεσσαλονίκης, είναι να βελτιωθεί αμυντικά.

κλαους

Η ομάδα του Τούντορ προηγήθηκε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπερμπάτοφ στο 43, αλλά δέχτηκε γκολ που προήλθε από αμυντική αδράνεια και κακή συνεννόηση με τον τερματοφύλακα Μελίσσα. Στο 74, ο Αθανασιάδης έδωσε την λύση πετυχαίνοντας για ακόμη μια φορά γκολ απέναντι στην Βέροια, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Η ήττα αυτή της Βέροιας έχει ως αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης της ομάδας Θεόδωρος Καρυπίδης να πάρει την απόφαση να λύσει το συμβόλαιο του προπονητή της ομάδας Γιώργου Γεωργιάδη. Ο έλληνας τεχνικός σήμερα(Δευτέρα) παρακολούθησε την προπόνηση της ομάδας του με πολιτικά, δεν προπόνησε τους ποδοσφαιριστές κάτι που δείχνει πως πλέον απομένουν τα τυπικά για να αποτελέσει παρελθόν. Δύο ονόματα που ακούγονται για την θέση του προπονητή είναι αυτά του Δερμιτζάκη και του Γρηγορίου.

Με «φύλακα άγγελο» τον Διούδη!

διουδης

Ο τίτλος τα λέει όλα. Ο Παναθηναϊκός στη λεωφόρο έκανε ότι μπορούσε για να πετύχει γκολ απέναντι στον Πανιώνιο, αλλά δεν υπολόγιζε στον ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ! Σωκράτη Διούδη. Ο νεαρός πορτιέρε των «κυανέρυθρων» κατέβασε ρολά και κράτησε το «μηδέν» για την εστία του.