22ος economia Φοιτητικός Διαγωνισμός

To  περιοδικό ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ, αποκλειστικός συνεργάτης του The Economist και το Economia Winners Alumni συνεχίζουν για 22η χρονιά το θεσμό του economia Φοιτητικού Διαγωνισμού! Φοιτητές από όλα τα πανεπιστήμια της χώρας λαμβάνουν μέρος γράφοντας (ατομικά ή ομαδικά) εργασίες 2,000 λέξεων πάνω σε επίκαιρα θέματα οικονομικής επιχειρηματικότητας, οι οποίες αφού αξιολογηθούν από κριτική επιτροπή, διακρίνονται και βραβεύονται με πλούσια δώρα.

economia

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η κινητοποίηση των νέων να συνδέσουν την ακαδημαική θεωρία με επίκαιρα θέματα, η ενίσχυση της δικτύωσης φρέσκου δυναμικού με κορυφαίες επιχειρήσεις, η ανάδειξη νέων ατόμων με κριτική σκέψη και η παροχή σημαντικών επιβραβεύσεων στους συμμετέχοντες.

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι:

Restarting Greece: Οικοδομώντας νέα μοντέλα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Οι διαγωνιζόμενοι διαλέγουν ένα από τα τρία θέματα:

1.Βιομηχανία: αποκέντρωση και έξυπνη ανάπτυξη (νέες τεχνολογίες),
2.Clustering: δημιουργία και προώθηση επιχειρησιακών δικτύων μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον πρωτογενή ή /και δευτερογενή τομέα
3.Διευκόλυνση του επιχειρείν από το δημόσιο τομέα.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι φοιτητές ανεξαρτήτως βαθμίδας (προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί, διδακτορικοί) είτε ατομικά είτε σε ομάδες έως 4 ατόμων. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε δείτε τους όρους και προϋποθέσεις.

Η δήλωση συμμετοχής και η κατάθεση εργασιών από τους συμμετέχοντες θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσω ειδικής πλατφόρμας που θα είναι σύντομα διαθέσιμη.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής εργασιών: Τρίτη 31 Μαρτίου 2016

Για ειδικά αιτήματα, χορηγίες και επικοινωνία μπορείτε να στείλετε μήνυμα στο diagonismos@economia.gr ή να καλέσετε στο 2103314714