5 στυλιστικές συμβουλές για κομψές εμφανίσεις

Σε μια εποχή όπου πολλά κρίνονται από την εξωτερική εμφάνιση ,τα κοσμήματα είναι απαραίτητο αξεσουάρ για να αναδείξει μια γυναίκα το προσωπικό της στυλ ,το κοινωνικό status ,να κάνει ένα “αδιάφορο” ντύσιμο μοναδικό ,να τονίσει τα όμορφα χαρακτηριστικά της και να ξεχωρίσει ,να τραβήξει όλα τα βλέμματα θαυμασμού πάνω της !

photo_style

Τα κοσμήματα ,όταν τα συνδυάζουμε σωστά ,σηματοδοτούν το κάλο γούστο και το ιδιαίτερο στυλ. Πόσες όμως από εμάς γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν και τι ακριβώς να αποφύγουν όταν πρέπει να επιλέξουν το κόσμημα που θα φορέσουν ;

Ακολουθώντας τα παρακάτω μικρά “μυστικά” θα αποφύγουμε στυλιστικά λάθη και θα κάνουμε πιο κομψές τις καθημερινές,κι όχι μόνο, εμφανίσεις μας !

1. Μακριά-μεγάλα σκουλαρίκια….όχι σε κοντό λαιμό ! Τα μακριά σκουλαρίκια μπορούν να μεταμορφώσουν το look μας,είναι φετίχ πολλών γυναικών άλλά δυστυχώς δεν ταιριάζουν σε όλες !Αντίθετα με ότι πιστεύουν οι περισσότεροι,κανένα ρόλο δεν παίζει το μήκος των μαλλιών ,ακόμα και σε ένα κοντό -αγορέ- μαλλί ένα μακρύ σκουλαρίκι είναι υπέροχο αρκεί ο λαιμός να είναι κανονικός η ψηλός .Αν ο λαιμός σας είναι πιο κοντός η χόνδρος αποφεύγεται τα μακρυά σκουλαρίκια με όγκο ,προτιμήστε πάνω στο αυτί η ελάχιστα κρεμαστά,που δεν θα ξεπερνούν το ύψος του σαγονιού σας.

style1

H παραπάνω φωτογραφία και οι επόμενες απεικονίζουν κοσμήματα που μπορείτε να βρείτε στο κατάστημα “Πετράδι”. Πληροφορίες ΕΔΏ.

2.  Εντυπωσιακό κολιέ στη βάση του λαιμού…τέλειο για βαθύ ντεκολτέ ! Απαραίτητο για να ντύσει το “γυμνό” σώμα σε ένα βαθύ ντεκολτέ η strapless,να δώσει την αίσθηση της πολυτελείας και να πλαισιώσει υπέροχα το πρόσωπο .Φοριέται μόνο του η με πολύ μικρά σκουλαρίκια,πότε μακριά γιατί θα δώσει την αίσθηση του κιτς.Αν θέλουμε να το συνδυάσουμε με άλλο κόσμημα επιλέγουμε ένα εξίσου εντυπωσιακό βραχιόλι η δαχτυλίδι .

style2

3. Βάλε χρώμα στη ζωή σου ! Προτιμήστε χρωματιστά κοσμήματα ,εκτός του οτι μας φτιάχνουν τη διάθεση,φωτίζουν την επιδερμίδα μας και διαφοροποιούν το κάθε στυλ. Συνδυάστε το ίδιο χρώμα τα υπόλοιπα αξεσουάρ ,κάνοντας αντίθεση με το βασικό χρώμα του ρούχου .Αποφεύγεται σε μονόχρωμα έντονα ρούχα να συνδυάσετε κοσμήματα στο ίδιο χρώμα και πολύ περισσότερο σε διαφορετικό τόνο απόχρωσης !Το αποτέλεσμα θα είναι από αδιάφορο έως κακόγουστο.

xroma

4. Μακριά κολιέ ….η εύκολη λύση σε κάθε σας πρόβλημα ! Ταιριάζουν εκεί που κανένα άλλο κόσμημα δεν πάει ,ιδανικά για καθημερινές αλλά και βραδινές εμφανίσεις .Φοριούνται πάνω από ζιβάγκο ,λαιμόκοψη,γιακά η ακόμα και σε “χαμόγελο”.Αποφύγετε να τα συνδυάσετε με strapless,σε μεγάλα καρό και έντονα εμπριμέ υφάσματα.

style3

5. Ότι λάμπει ….δεν είναι χρυσός ! Τα αστραφτερά κοσμήματα έχουν φανατικούς οπαδούς αλλά θέλουν προσοχή στο πως θα συνδυαστούν τόσο με τα ρούχα,όσο και με άλλα κοσμήματα .Αν το ρούχο μας έχει ήδη έντονες πέτρες -Stass το κόσμημα που θα φορέσουμε θα πρέπει να είναι πιο απλό κι αφαιρετικό .Τα κοσμήματα με πολλές κι έντονες πέτρες συνδυάζονται με ρούχα λιτά ,στην πλειοψηφία τους μονόχρωμα .

style5

Ο κανόνας είναι αν θέλουμε να φορέσουμε σετ κοσμήματα αυτού του στυλ,να διαλέξουμε ανάμεσα σε κολιέ -βραχιόλι η σκουλαρίκι -δαχτυλίδι ,δίνοντας έτσι μια πιο κομψή και ισορροπημένη εμφάνιση αποφεύγοντας τις υπερβολές . Συνδυάστε τους μικρούς σας “θησαυρούς ” ,σε κάθε διαφορετικό look ,αναδείξτε την προσωπικότητα και το στυλ σας,και το αποτέλεσμα θα είναι μοναδικό …όπως η κάθε γυναίκα άλλωστε !!!!!

——————

Αριέτα Περεντίδη

Σχεδιάστρια κοσμημάτων