SEO Πρώτη σελίδα

SEO ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

seo

Τι είναι το SEO;

Seo (Search Engine Optimization) είναι οι μέθοδοι & τεχνικές βελτιστοποίησης που έχουν ως στόχο την ανοδική πορεία κατάταξης της ιστοσελίδας στα οργανικά αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των επισκεπτών προβαίνει σε αναζητήσεις στο μηχανισμό της Google η οποία κατέχει και την πρωτιά έναντι των άλλων μηχανών αναζήτησης (Bing, Ask, Yahoo κ.α).

Σκοπός της Google είναι να εξυπηρετήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τους χρήστες της ώστε να βρουν αυτό που ψάχνουν. Έτσι θα παραμείνει ο Νο 1 μηχανισμός αναζήτησης.

Για παράδειγμα, όταν αναζητήσετε ‘ελαστικά αυτοκινήτου’ η Google θα σας εμφανίσει στην 1η σελίδα 10 οργανικά αποτελέσματα που θεωρεί η ίδια ότι θα βρείτε αυτό που ψάχνετε. Οι συγκεκριμένες ιστοσελίδες δε βρίσκονται τυχαία στην πρώτη σελίδα εφόσον η λέξη-κλειδί που αναζητήθηκε είναι υψηλού ανταγωνισμού.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ GOOGLE;

Οι εργασίες SEO διαχωρίζονται σε 2 μέρη στο On-Site-Seo & στο Off-Site-Seo .

Το On-Site-Seo  αφορά το κατασκευαστικό μέρος και τις ενέργειες που γίνονται μέσα στην ιστοσελίδα, όπως:

  1. Έρευνα και μελέτη της Στρατηγικής Marketing που θα ακολουθήσετε ώστε τα αποτελέσματα να είναι αυτά που επιθυμείτε τόσο για την άνοδο της κατάταξης όσο και για την αύξηση μετατροπής των επισκεπτών σε πελάτες (Conversion Rate). Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε λέξεις-κλειδιά που αντιστοιχούν στο δικό σας αντικείμενο 100% ώστε οι επισκέπτες να μην εγκαταλείπουν το site σας.
  2. Βελτιστοποίηση του κώδικα της ιστοσελίδας (δημιουργία τίτλων, λέξεων κλειδιών, κ.α)
  3. Σύνταξη περιεχομένου (κειμένων – φωτογραφιών) με τέτοιο τρόπο ώστε να μην κουράζει τους αναγνώστες αλλά και να τα «βλέπει» η Google. Το κείμενό σας θα πρέπει να περιλαμβάνει σε ποσοστό 4-7% τις σημαντικές για εσάς λέξεις-κλειδιά.
  4. Η δημιουργία blog και η συχνή ενημέρωσή του με νέα άρθρα είναι βέλτιστο για την ανάπτυξη της ιστοσελίδας και την αύξηση της κατάταξής της.
  5. Η ταχύτητα της ιστοσελίδας σας θα πρέπει να ελεγχθεί και να βελτιστοποιηθεί με το εργαλείο Google Pagespeed. Η γρήγορη πλοήγηση εξυπηρετεί τους χρήστες και δεν τους κουράζει, καθώς αυξάνει το ποσοστό διαμονής στο site. Η Google «προάγει» τις γρήγορες ιστοσελίδες.
  6. Ένα άλλο σημαντικό εργαλείο είναι το SSL κλειδί – πιστοποιητικό ασφαλείας.
  7. Τέλος, οι όροι χρήσης αυξάνουν την εμπιστοσύνη της ιστοσελίδας και μόνο όφελος θα έχετε αν τους συμπεριλάβετε στο site σας.

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου ΕΔΏ.