in , , , ,

Tips για να βγεις αλώβητος από την εξεταστική

Είναι 7:30 το πρωί και ενώ περιμένω το μετρό, παρατηρώ τριγύρω μου περίπου 5-6 φοιτητές με σημειώσεις και βιβλία στα χέρια. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι η έκφρασή τους. Είτε έχουν αγχωθεί και έχουν ένα βλέμμα παραίτησης , είτε προσπαθούν τώρα να αποστηθίσουν 550 σελίδες με αποτέλεσμα να κλείνουν σημειώσεις και να μουρμουράνε κάτι ακαταλαβίστικα , είτε είναι διαβασμένοι και απλά κάνουν μια επανάληψη τα βασικά με έκφραση “καλαα ε! Πάω για 10!”.

φοιτητής

Δεν υπάρχει μαγικός τρόπος να δουλέψει το διάβασμα της τελευταίας στιγμής. Για αυτό σας παρουσιάζουμε μερικά tips που μπορούν να σας βοηθήσουν.

1. Ξεκινήστε διάβασμα νωρίτερα και αφήστε τις δικαιολογίες του τύπου ” βρήκα ένα χνουδάκι στο γραφείο, ας ρίξω μια γενική στο σπίτι! ”

2. Κρατήστε σημειώσεις από όσα διαβάζετε. Δεν είναι εφικτό να θυμάστε τα πάντα, για αυτό από ότι διαβάζετε, βρείτε την ουσία και καταγράψτε την σε ένα χαρτί. Θα σας βοηθήσει την επόμενη φορά που θα θέλετε να θυμηθείτε κάτι. Αντί να ψάχνετε όλο το βιβλίο, απλά θα κοιτάτε τη σημείωση σας.

3. Προτίμησε να διαβάζετε σε έναν χώρο ήσυχο και μακριά από αποσπάσεις. Όταν Facebook, YouTube, Viber κτλ βρίσκονται ανοιχτά και σε απόσταση ικανοποιητική ώστε να τα φτάσει το χέρι, πάρτε και ένα μαντήλι και αρχίστε το χορό του Ζαλόγγου.

4. Αν δεν μπορείτε να συγκεντρωθείτε στο σπίτι σας, πηγαίνετε κάπου που θα σας εμπνεύσει. Μπορεί να είναι η βιβλιοθήκη της σχολής, το αναγνωστήριο ή μια ήσυχη καφετέρια ειδικά διαμορφωμένη για διάβασμα (Τσεκάρετε κάποιες προτάσεις εδώ: http://goo.gl/WBeXbI)

5. Αν είστε πνεύμα ομαδικότητας και το ατομικό διάβασμα φαντάζει παρόμοιο με το μαρτύριο της σταγόνας, μαζέψτε μέχρι 2 συμφοιτητές σας και ξεκινήστε διάβασμα. Ο ένας θα σπρώχνει τον άλλο. Φιλική συμβουλή: συνοδέψτε το διάβασμα με καφέ, όχι μπύρες.

6. Μελετήστε παλιά θέματα. Αν ο καθηγητής παραμένει ο ίδιος τότε υπάρχει πιθανότητα να βρείτε παρόμοια θέματα με αυτά που θα πέσουν φέτος. Επίσης , θα δείτε το ύφος και το στυλ των ερωτήσεων ώστε να μη πάθετε σοκ την ώρα που θα μοιραστούν οι κόλλες. Αν δεν μπορείτε να βρείτε παλιά θέματα, ψάξτε για παλιούς φοιτητές. Ίσως θυμούνται τι θέματα είχαν γράψει και τι να προσέξετε.

7. Μη διαβάζετε για να πιάσετε ένα πέντε διότι, όπως πολύ καλά ξέρετε, πρέπει να έχεις διαβάσει για ένα 7 ώστε να πάρεις 5 κτλ.

8. Μη στηρίζεστε αποκλειστικά στα εργαστήρια ή στην εργασία σας που πήρε καλό βαθμό. Αν πατώσετε στην εξέταση, ο βαθμός των παραπάνω δεν θα βουτήξει να σας σώσει.

Μπορεί το διάβασμα της εξεταστικής να φαίνεται απάνθρωπο αλλά θυμηθείτε πως είναι μόνο για λίγες μέρες. Μετά θα συνεχίσετε χαλαροί κ με το πάσο σας το επόμενο εξάμηνο.

Καλή τύχη σε όλους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Δανάη Αιματίδου

Written by Δανάη Αιματίδου

Γεννήθηκα και κατοικώ στην Αθήνα. Μετά από 4 χρόνια φοιτητικής ζωής στην Πάτρα και ένα πτυχίο Νηπιαγωγού, γύρισα στην πρωτεύουσα για να συνεχίσω τις Σπουδές μου στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Πλέον, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος με εξειδίκευση στα εκπαιδευτικά λογισμικά. Μου αρέσουν τα βιβλία, η μουσική, οι συναυλίες, οι σειρές, οι ταινίες μυστηρίου και εποχής, οι έξοδοι σε εναλλακτικά μέρη της πόλης και η καλή παρέα. Αρθρογραφώ παραπάνω από δύο χρόνια και τα θέματα που επιλέγω είναι παρμένα από την εκπαίδευση, τη φοιτητική ζωή και νοοτροπία, την κοινωνία και τη ψυχαγωγία.

Εβδομαδιαίες χιουμοριστικές προβλέψεις και…εκδίκηση!

Σαν…σήμερα!