Διεθνής διάκριση για τη Νομική Σχολή του ΑΠΘ

Διεθνή διάκριση πέτυχε η Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που κατατάχτηκε 3η μεταξύ 60 πανεπιστημίων, σε παγκόσμιο Διαγωνισμό διεθνούς Επενδυτικής Διαιτησίας που πραγματοποιήθηκε στη Φρανκφούρτη.
Στην ομάδα συμμετείχαν οι τελειόφοιτοι φοιτητές Θάνος Φωτιάδης (23 ετών), Χρύσα Τραμουντάνα (21 ετών) και η πρωτοετής μεταπτυχιακή φοιτήτρια Βικτωρία Καλογεράτου (25 ετών). Στην ομάδα συμμετείχε ακόμη ο Ηλίας Ανδρεάδης, τελειόφοιτος μεταπτυχιακός φοιτητής, ο οποίος συμμετείχε και πέρυσι στον ίδιο διαγωνισμό. «Προπονητής» της ομάδας ήταν ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Οικονομικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Παναγιώτης Γκλαβίνης.
Οι Έλληνες φοιτητές επικράτησαν ομάδων πανεπιστημίων με πολύ υψηλότερη διεθνή κατάταξη και συγκεκριμένα, αντιμετώπισαν με επιτυχία τους περυσινούς νικητές από την Ινδία του «Jindal Global Law School», ενώ στη φάση των 16 κέρδισαν την ομάδα «φαβορί» του θεσμού «University of Miami» και στην προημιτελική φάση το «National Law School of India». Ταυτόχρονα, άφησαν πίσω τους Πανεπιστήμια όπως το «Queen Mary» του Λονδίνου, τη «Science Po» του Παρισιού και το «Goethe University» της Φρανκφούρτης.
Ο Διεθνής Διαγωνισμός Εικονικής Επενδυτικής Διαιτησίας πραγματοποιήθηκε από 7 έως 12 Μαρτίου και διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Γκαίτε της Φρανκφούρτης, που προσκαλεί πρώτης τάξης διεθνείς διαιτητές, οι οποίοι ενεργούν ως κριτές των διαγωνιζομένων φοιτητικών ομάδων. Πρόκειται για έναν δημόσιο διαγωνισμό ιδιαιτέρως απαιτητικό και πολύ υψηλού επιπέδου, στον οποίο συμμετέχουν γνωστά πανεπιστήμια απ’ όλο τον κόσμο.
Οι φοιτητικές ομάδες προετοιμάζονται για να παίξουν τους ρόλους του ξένου επενδυτή, που παραπονείται ότι το κράτος υποδοχής τον κακομεταχειρίστηκε, αλλά και του κράτους υποδοχής, που αμύνεται κατά της προσφυγής του επενδυτή. Στο πρώτο στάδιο, συντάσσουν τα γραπτά δικόγραφα με τα επιχειρήματα των διαδίκων μερών και στο δεύτερο στάδιο διαγωνίζονται προφορικά, στη Φρανκφούρτη, μαζί με τις άλλες πανεπιστημιακές ομάδες.
—–
Πηγή: tovima.gr
READ MORE:  Πα.Μακ. | Μάζεψαν έναν τόνο πλαστικά καπάκια και δώρισαν αναπηρικό αμαξίδιο!

Διαγωνισμός- Katoikein -Λευκά Είδη-Διακόσμηση

Κώστας Μαρτάκης: «Δεν φορούσα ζώνη πριν το τροχαίο του Παντελίδη» (video)