«Με τα μάτια ανοιχτά» Αφιέρωμα στο Eλληνικό Nτοκιμαντέρ

«Με τα μάτια ανοιχτά»

Αφιέρωμα στο Eλληνικό Nτοκιμαντέρ

στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

21-24 Απριλίου 2016

Τέσσερις μέρες γεμάτες εικόνες αληθινής ζωής

Η Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και το Exile Room, συνδιοργανώνουν για δεύτερη χρονιά στις 21- 24 Απριλίου 2016 αφιέρωμα στο ελληνικό ντοκιμαντέρ με τίτλο «Με τα μάτια ανοιχτά» στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι.

ντοκιμαντερ

Μετά την επιτυχία της περσινής διοργάνωσης, συνεχίζουμε, στηρίζοντας την αξία και τη δυναμική του ελληνικού ντοκιμαντέρ, ώστε να «φτάσει» στο ευρύ κοινό.

Κατά τη διάρκεια του αφιερώματος, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μία επιλογή σημαντικών ελληνικών ντοκιμαντέρ που έχουν σηματοδοτήσει την πορεία του είδους στην Ελλάδα, τρία ντοκιμαντέρ από τη Συρία καθώς επίσης και ταινίες τεκμηρίωσης που βραβεύτηκαν στο φετινό 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης.

Το φετινό πρόγραμμα προβολών θα περιλαμβάνει αφιέρωμα στη Συρία και στους Σύριους ντοκιμαντερίστες, οι οποίοι κατέγραψαν εικόνες της ζωής και του πολέμου.

Στο πλαίσιο του αφιερώματος, διοργανώνεται ένα διήμερο εργαστήριο (workshop) με τίτλο «ΕΞΟΔΟΣ» (“EXODUS”).

WORKSHOP «ΕΞΟΔΟΣ»|“EXODUS”:

Η Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε σκηνοθέτες και παραγωγούς να υποβάλλουν σχέδιο ντοκιμαντέρ μικρής διαρκείας (5 λεπτών), με θέμα το ταξίδι των προσφύγων που πέρασαν από ή στην Ελλάδα. Τα ντοκιμαντέρ θα ενταχθούν σε μια πλατφόρμα 20 ντοκιμαντέρ η οποία θα αποτελέσει ένα «ψηφιδωτό πορτραίτο» της προσφυγικής κρίσης με τίτλο «Έξοδος».

Δηλώσεις συμμετοχής στο email: metamatianoixta@gmail.com

Με τα μάτια ανοιχτά καταγράφουμε τη ζωή.

Ιστορίες αληθινές και γι’ αυτό συναρπαστικές.

Ιστορίες σύγχρονες και παλιότερες αλλά πάντα επίκαιρες.

Ντοκιμαντέρ βραβευμένα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.