10 Σειρές να δείτε αυτό το καλοκαίρι!

Τι καλύτερο από καλοκαίρι, air condition, παγωμένο καφέ και σειρά στον υπολογιστή; Τις «απαγορευμένες» ώρες που ο υδράργυρος αγγίζει ακραίες θερμοκρασίες, το σπίτι μας είναι το καλύτερο καταφύγιο.

Έχουμε επιλέξει για εσάς 10 δημοφιλείς σειρές που αν δεν τις έχετε δει ακόμα, τώρα είναι η κατάλληλη εποχή.

1. Orange is the new black

Η σειρά αναφέρεται στη ζωή της Piper Chapman, η οποία μετά από πολλά χρόνια αποφασίζει να παραδοθεί στην ομοσπονδιακή φυλακή γυναικών του Litchfield της Νέας Υόρκης, αφού εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης της για ένα παραστράτημα των νεανικών της χρόνων. Η κατηγορία είναι η μεταφορά μιας βαλίτσας γεμάτης χρήματα, που προέρχονταν από ναρκωτικά. Όλα αυτά βέβαια ανήκαν στον διεθνή έμπορο ναρκωτικών Alex Vause και η Piper μετέφερε τη βαλίτσα για χάρη της ερωμένης της. Η Chapman καταδικάστηκε να εκτίσει ποινή δεκαπέντε μηνών… Τώρα θα προσπαθήσει να επιβιώσει στη διαφορετική ζωή της φυλακής…

2. Penny Dreadful

peny

Ο τίτλος παραπέμπει στα penny dreadfuls, ένα είδος βρετανικών δημοσιευμάτων του 19ου αιώνα με μακάβριο και εντυπωσιακό θέμα. Η σειρά αξιοποιεί πολλούς χαρακτήρες δημόσιου τομέα από τη μυθοπλασία της Ιρλανδίας και της Βρετανίας του 19ου αιώνα, συμπεριλαμβανομένων των Ντόριαν Γκρέυ από το “Το Πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέυ” του Όσκαρ Ουάιλντ , Μίνα Χάρκερ και Άμπραχαμ Βαν Χέλσινγκ από το “Δράκουλας” του Μπραμ Στόκερ, και τους Βίκτορ Φρανκενστάιν και “Tο τέρας του από το Φρανκενστάιν” της Μαίρη Σέλλεϋ.

3. Person of Interest

poi

Η σειρά περιστρέφεται γύρω από έναν υπερυπολογιστή, με τεχνητή νοημοσύνη, ο οποίος τροφοδοτείται από τα δεδομένα παρακολούθησης από όλον τον κόσμο και με βάση κάποιους αλγόριθμους, μπορεί να εξαγάγει συμπεράσματα για μελλοντικές βίαιες πράξεις. Η μηχανή είναι κατασκευασμένη από ένα μυστηριώδη μηχανικό λογισμικού (Μάικλ Έμερσον) ο οποίος χρησιμοποιεί ένα πρώην στέλεχος της CIA (Τζιμ Καβίζελ) με σκοπό να προλαμβάνει βίαια εγκλήματα στη Νέα Υόρκη.

4. Mr Robot

mr.robot

Το Mr. Robot επικεντρώνεται στον Elliot, έναν πολύ ικανό προγραμματιστή, ο οποίος πάσχει από μια εξουθενωτική αντικοινωνική διαταραχή και αποφασίζει ότι μπορεί να συνδεθεί με τους ανθρώπους μόνο μέσω χάκινγκ. Ασκεί τις ικανότητές του ως όπλο για να προστατεύσει τους ανθρώπους που νοιάζεται και βρίσκει τον εαυτό του στο σταυροδρόμι μεταξύ μιας εταιρείας ασφάλειας του κυβερνοχώρου, στην οποία εργάζεται, και στις οργανώσεις του υποκόσμου που τον προσλαμβάνουν για να καταστρέψει την «εταιρική» Αμερική.

5. Suits

suits

Ο Mike Ross (Patrick J. Adams) είναι ένας έξυπνος απόφοιτος κολεγίου. Τα παιδικά του όνειρα να γίνει δικηγόρος εκτροχιάστηκαν αφού πιάστηκε να πουλάει την λύση σε εξετάσεις μαθηματικών στην κόρη του Πρύτανη. Ο Harvey Specter (Gabriel Macht) είναι ένας από τους κορυφαίους δικηγόρους της Νέας Υόρκης ο οποίος πρόσφατα προήχθη σε ανώτερος συνεργάτης, και αναγκάζεται από την πολιτική της εταιρείας να προσλάβει έναν συνεργάτη.

6. The 100

the100

H σειρά “The 100” βασίζεται στο επικείμενο βιβλίο του Kass Morgan. Η σειρά λαμβάνει χώρα 97 χρόνια μετά από ένα πυρηνικό πόλεμο που κατέστρεψε κάθε πολιτισμό και περιγράφει τις περιπέτειες μιας ομάδας από 100 ανήλικους παραβάτες που στάλθηκαν με ένα διαστημόπλοιο πίσω στην γη για να ελέγξουν αν ο πλανήτης είναι κατάλληλος για την επιστροφή των κατοίκων.

7. Narcos

narcos

Το Narcos εξιστορεί τη ζωή και το θάνατο του Pablo Escobar, ενός γνωστού τρομοκράτη, άρχοντα των ναρκωτικών και αδίστακτο αφεντικό του Καρτέλ Μεντεγίν. Παράλληλα όμως βλέπουμε στο Narcos ότι ήταν και μέλος του Κογκρέσου, ένας άνθρωπος της οικογένειας και σεβαστός από τους φτωχούς ως ο νέος Ρομπέν των Δασών.

https://www.youtube.com/watch?v=U7elNhHwgBU

8. Black Sails

blacksails

Η σειρά βασίζεται στο βιβλίο του Robert Louis Stevenson, με τίτλο «Treasure Island». Τα γεγονότα που διαδραματίζονται στη σειρά συμβαίνουν 20 χρόνια πριν από αυτά του βιβλίου «Treasure Island». Στη σειρά θα δούμε τις ιστορίες του ξακουστού και φοβερού πειρατή Κάπτεν Φλιντ, που μαζί με το πλήρωμά του θα αγωνιστεί για την επιβίωση και τη διατήρηση της φήμης του, καθώς η παρουσία άλλων κακοποιών στοιχείων, τα θέτει και τα δύο σε κίνδυνο. Όλα αυτά, με φόντο τις επικίνδυνες θάλασσες.

9. Lucifer

O διάβολος κουρασμένος από τη ζωή του ως άρχοντα του σκότους, παραιτείται από το θρόνο του και καταλήγει στο Λος Άντζελες όπου περνάει την ώρα του βοηθώντας την αστυνομία να λύνει μυστήρια ενώ εκείνος τιμωρεί τους εγκληματίες. Την ίδια ώρα οι άγγελοι του κάτω κόσμου προσπαθούν να τον πείσουν να επιστρέψει…

10. Arrow

arrow

Η σειρά ακολουθεί το χαρακτήρα του δισεκατομμυριούχου Oliver Queen, ο οποίος μετά από ένα βίαιο ναυάγιο, όπου θεωρούνταν αγνοούμενος και νεκρός για πέντε χρόνια, βρίσκεται ζωντανός σε ένα απομακρυσμένο νησί του Ειρηνικού. Όταν επιστρέφει στο σπίτι του στο Starling, η μητέρα του, η αδελφή και ο καλύτερος του φίλος τον καλωσορίζουν σπίτι, διαισθανόμενοι ότι κάτι έχει αλλάξει πάνω του.