Βραβεύθηκαν οι διακριθέντες φοιτητές της Νομικής Αθηνών

Παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, Προκοπή Παυλόπουλου, πραγματοποιήθηκε στη μεγάλη αίθουσα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου η καθιερωμένη τελετή παρουσίασης των συμμετοχών και των διακρίσεων φοιτητών της Νομικής Σχολής Αθηνών σε διεθνείς νομικούς διαγωνισμούς.

ΝΟΜΙΚΗ

Ο κ. Παυλόπουλος, απόφοιτος της Νομικής και ο ίδιος, απένειμε τιμητικά διπλώματα στους φοιτητές, που κατέκτησαν πρωτιές, μετάλλια, επαίνους και ειδικές διακρίσεις για τη νομική τους συγκρότηση σε 12 διαγωνισμούς που έλαβαν χώρα την ακαδημαϊκή περίοδο 2015-16. Ανάμεσα τους, ξεχωρίζουν τρεις πρωτιές σε παγκόσμιους και πέντε πρωτιές σε ευρωπαϊκούς νομικούς διαγωνισμούς.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε : «Είμαστε περήφανοι για σας γιατί συνεχίζετε την παράδοση της Νομικής Σχολής, την οποία μάλιστα εξάγετε και στο εξωτερικό, αλλά και γιατί γνωρίζω τις αντιξοότητες που έχετε να αντιμετωπίσετε. Είστε το απτό και ζωντανό παράδειγμα της αριστείας, την οποία πρέπει να υπερασπιστούμε. Η αριστεία, όπως μας δίδαξε η αρχαία ελληνική φιλοσοφία και ο Αριστοτέλης, είναι η πεμπτουσία της δικαιοσύνης. Η πολιτεία οφείλει να διαμορφώνει τις συνθήκες, μέσα από τις οποίες μπορεί κανείς να διακριθεί. Αυτό σημαίνει ίσες ευκαιρίες και ισότητα στην αφετηρία».

Περισσότερα ΕΔΩ.