Τα 10 καλύτερα τραγούδια των Nightstalker

Οι Nightstalker είναι ένα από τα σημαντικότερα ροκ συγκροτήματα της Ελλάδας που κινούνται στα πλαίσια της stoner και της desert rock σκηνής. Μεγάλη μουσική επιρροή στην μπάντα αποτέλεσαν οι μεγιστάνες της stoner rock σκηνής, Monster Magnet. Δημιουργήθηκαν το 1989 από τον μέχρι και σήμερα τραγουδιστή του σχήματος, Αργύρη (aka Argy), ο οποίος άρχισε ως ντράμερ και τραγουδιστής παράλληλα.

group

Βέβαια από το 2004 και μετά ανέλαβε κατά αποκλειστικότητα το πόστο των φωνητικών. Μέχρι και σήμερα το συγκρότημα έχει αλλάξει πολλά μέλη. Τα τωρινά μέλη της μπάντας είναι τα εξής :

  • Αργύρης (φωνή)
  • Ανδρέας (μπάσο)
  • Τόλης (κιθάρα)
  • Ντίνος (τύμπανα)

Το 1994 κυκλοφόρησαν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο Side FX όπου και αποτελεί μέχρι και σήμερα μία από τις σημαντικότερες κυκλοφορίες όχι μόνο για το σχήμα, αλλά και παγκοσμίως στον χώρο όπου η μπάντα κυμαίνεται. Το 1996 , οι Nightstalker κυκλοφορούν τον πρώτο τους full length δίσκο με τίτλο Use . Ένας δίσκος , που πολλοί φαν του σχήματος ύστερα από όλες τις κυκλοφορίες τους μέχρι και σήμερα, θεωρούν κορωνίδα για την δισκογραφική τους δουλειά. Στην συνέχεια κυκλοφορούν το The Ritual το 2000 και 4 χρόνια μετά έρχεται στην ζωή το εκρηκτικό Just A Burn (2004) για να προκαλέσει μέχρι και εν έτη 2016 έναν σκληροπυρηνικό ακουστικό οργασμό σε φαν της μπάντας και του είδους. Οι Nightstalker , βλέποντας να έχουν κατακτήσει την καρδιά και προ πάντων τα αυτιά του κοινού και βλέποντας επίσης να γίνονται sold out αρκετές εμφανίσεις τους σε διάφορους συναυλιακούς χώρους , επιστρέφουν με την επόμενη στουντιακή τους δουλειά το 2009 με τίτλο Superfreak . Για εμένα , το μοιραίο γίνεται το 2012 , όταν το σχήμα κυκλοφορεί το καταπληκτικό και πανέμορφο Dead Rock Commandos . Ένας δίσκος που δυστυχώς άρχισε σιγά σιγά να φέρνει πολλούς παλιούς και χρόνιους φαν να λένε ότι τα τραγούδια τους επαναλαμβάνονται και ότι οι ιδεές τους με το πέρας του χρόνου στερεύουν. Φυσικά, ο δίσκος περιλαμβάνει την μεγάλη επιτυχία Children Of The Sun,η οποία από την στιγμή της κυκλοφορίας της συνοδεύει το σετ λιστ της μπάντας σαν encore κομμάτι. Φυσικά, το κομμάτι το συνοδεύει ένα πανέμορφο βίντεο κλιπ στο οποίο συμμετέχουν άτομα (φίλοι, μουσικοί κλπ.) οι οποίοι στέκονται στο πλευρο του σχήματος εδώ και πολλά χρόνια. Τον Οκτώβρη του 2016 κυκλοφόρησαν τον δίσκο τους με τίτλο As Above, So Below, ένας δίσκος που προσπαθεί να συνδυάσει παλιές και καινούριες ιδέες του σχήματος. Ωστόσο, τα αρνητικά σχόλια πήραν μεγαλύτερη έκταση και λόγω του σεξιστικού εξωφύλλου του δίσκου που από πολλούς θεωρήκε αρκετά ανώριμο και πρόστυχο καθώς επίσης συνεχίστηκαν τα προαναφερθέντα αρνητικά σχόλια πέρι επανάληψης στο μουσικό τους ύφος. Σαν φαν της μπάντας , θα ήθελα να κάνω ένα καθαρά υποκειμενικό top 10 list όσον αφορά την μουσική καριέρα της μπάντας έως και σήμερα :

10) Hide Your Sun (The Ritual, 2000)
9) Mad Prophet (Side FX, 1994)
8) Go Get Some (Dead Rock Commandos, 2012)

7) Line (Just A Burn, 2004)

6) Keystone (Dead Rock Commandos, 2012)

5) This Is U (Use, 1996)

4) The Dog That No-one Wanted (As Above, So Below, 2016)

3) Voodoo U Do (Just A Burn, 2004)

2) All Around (Satanic Drugs From Outter Space) (Just A Burn, 2004)

1) Trigger Happy (Use, 1996)