Pulse R – Συνέντευξη

Τι θα προκύψει αν προσθέσεις 5 ταλαντούχους μουσικούς, δυνατές συνθέσεις, heavy riffs, τρέλα και αγάπη για τη μουσική;;; Μη ψάχνετε αλλού την απάντηση, την έχουμε βρει και έχει όνομα: Pulse R.

pulse-r2

Οι Pulse Αποτελούνται απο τους:

Πάνο Βιντζηλαίο στα φωνητικά

Αποστόλη Σιδέρη & Τάσο Καρφάκη στις κιθάρες

Γιώργο Βουδούρη στο μπάσο και

Αλέξανδρο Κόλλια στα τύμπανα

Πώς ξεκινήσατε και πως φτάσατε στο σήμερα;

Αλέξανδρος: Ξεκινήσαμε το 2011. Παίζαμε διασκευές, κάναμε κάποια live και αποφασίσαμε να γράψουμε δικά μας κομμάτια. Είχαμε και έναν πληκτρά τότε, και είχαμε βγάλει ένα EP με αυτήν τη σύνθεση. Μετά έφυγε ο πληκτράς και προστέθηκε δεύτερη κιθάρα. Μας πήρε δύο χρόνια αλλά βγάζουμε επιτέλους δίσκο. Γενικότερα κάνουμε live, πλέον παίζουμε δικό μας υλικό και μερικές διασκευές, αλλά έχουμε επικεντρωθεί στο δικό μας υλικό.

Ποιες είναι η επιρροές σας σαν μπάντα;

Πάνος: Alice in chains είναι σίγουρα μια από αυτές, Alter Βridge, Stonesour και Metallica. Αυτές είναι οι μπάντες που μπορούμε κυρίως να ακούσουμε όλοι μαζί. Έχουμε ο καθένας πολύ διαφορετικά ακούσματα πέρα από αυτό.

Τι θέματα σας κεντρίζουν το ενδιαφέρον ώστε να γράψετε για αυτά;

Γιώργος: Τα θέματα μας είναι κυρίως κοινωνικά και πολλά από αυτά κρυφά μέσα έχουν και κάποιες πρώην τις οποίες όμως που δεν αναφέρουμε.

Αποστόλης: Έχουμε μερικά τραγούδια που είναι ερωτικού περιεχομένου, για πρώην πάλι, αλλά νομίζεις ότι είναι κοινωνικού περιεχομένου.

Γιατί έχετε επιλέξει να γράφετε σε αγγλικό στίχο;

Αποστόλης: Για να προωθήσουμε τη μουσική που παίζουμε. Είναι καθαρά ξένο το αντικείμενο. Και οι επιρροές μας είναι αυτού του στυλ.

Πάνος: Βασικά αυτά ακούμε. Είναι παγκόσμια η μουσική μας και θέλουμε να μπορούμε να απευθυνθούμε σε παγκόσμιο κοινό. Αύριο μεθαύριο που ξέρεις τι γίνεται. Μπορεί να το ακούσει κάποιος από το εξωτερικό και να πει «Μπορώ να το ακούσω αυτό το πράγμα», αν ήταν στα Ελληνικά, δύσκολα.

Τι θυμάστε από το πρώτο σας live;

Αποστόλης: Το πρώτο επίσημο ήταν στο Ghost House, σε έναν διαγωνισμό που έκανε και είχαμε βγει τρίτοι. Είχαμε παίξει μόνο 6 κομμάτια διασκευές.

Τι είναι αυτό που σας αγχώνει κατά τη διάρκεια ενός Live;

Γιώργος: Αυτό που με αγχώνει κυρίως σε live που έχουμε κανονίσει εμείς είναι κατά πόσο θα μαζέψουνε κόσμο και θα βγει ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα, αλλά αυτό είναι κυρίως πριν, είναι διαδικαστικό. Πάνω στο  live, είναι το θέμα να ακούμε καλά. Πλέον δεν υπάρχει άγχος. Είμαστε δοκιμασμένοι, έχουμε κάνει πολλά live, ακούμε δεν ακούμε θα βγάλουμε ένα αποτέλεσμα.

Τάσος: Εμένα δεν με αγχώνει τίποτα. Είμαι η ηρεμία προσωποποιημένη και γενικώς δεν υπάρχει πρόβλημα. Όποιο πρόβλημα προκύψει πάνω στη σκηνή αντιμετωπίζεται άμεσα.

Πάνος: Εμένα με αγχώνει ο Τάσος.

Αλέξανδρος: Και εμένα ο Τάσος με αγχώνει επειδή είναι η ηρεμία προσωποποιημένη.

Αποστόλης: Έχουμε κάνει πολλά live, αν εξαιρέσουμε τα προβλήματα του άγχους αν θα ακούμε ή αν θα έχει κόσμο, κατά τα άλλα δεν νομίζω ότι αγχωνόμαστε για κάτι συγκεκριμένο.

Συναυλίες ή εμφανίσεις σε εσωτερικούς χώρους (μπαρ/κλαμπ);

Αποστόλης: Προτιμώ τα κλειστά μέρη γιατί είναι πιο ζεστό το κλίμα. Για τα μεγάλα φεστιβάλ δεν λέω όχι, μαζεύεται περισσότερος κόσμος έρχεται να μας δει.

Πάνος: Πιστεύω όλοι προτιμάμε στάδια και ανοιχτά μέρη, είναι άλλο το vibe. Δεν έχουμε παίξει ακόμα αλλά κάποια στιγμή θα παίξουμε.

Πόσο δύσκολο ή εύκολο, θεωρείτε πως είναι για μια μπάντα να ξεχωρίσει από τις υπόλοιπες και να ακουστεί σε ευρύτερο κοινό;

Πάνος: Είναι σίγουρα πολύ δύσκολο για αυτό και δεν βλέπεις πολλές μπάντες να ξεχωρίζουν στο ευρύ κοινό. Mainstream μπάντες που είναι γνωστές από αυτόν τον χώρο να είναι 5; Και πολλές λέω. Υπάρχουν χιλιάδες μπάντες σε όλη την Ελλάδα.

Αποστόλης: Θέλει δουλειά για να ξεχωρίσεις, θέλει επένδυση χρημάτων, προώθηση, γνωριμίες και κυρίως να παίζεις καλή μουσική. Χωρίς τα καλά κομμάτια δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.

pulse-r

Ποια είναι η γνώμη σας για τα talent show; Θεωρείτε πως η συμμετοχή του Πάνου στο Voice σας έχει βοηθήσει;

Αποστόλης: Πιστεύω ότι τα talent show στην εποχή μας μπορούν να βοηθήσουν. Μπορεί να σου δώσει μια αναγνωσιμότητα άμεσα που ο άλλος παλεύει να την κερδίσει. Απλά πρέπει να την εκμεταλλευτείς καλά βγαίνοντας.

Πάνος: Ουσιαστικά δεν πιστεύω ότι σου προσφέρουν κάτι, ειδικά όταν μιλάμε για τη δικιά μας σκηνή. Σου προσφέρουν μια εφήμερη αναγνωσιμότητα και δεν βασίζεται καθόλου σε καλλιτεχνικό επίπεδο, είναι τελείως επιφανειακό. Δηλαδή, δεν θα ακολουθήσει πολύ  εύκολα ο κόσμος τη μπάντα σου σε νέο υλικό επειδή πήγες σε ένα talent show και είπες διασκευές.

Αποστόλης: Το κοινό που βλέπει τα talent shows δεν έχει καμία επαφή με αυτό που παίζουμε εμείς.

Γιώργος: Αυτό που λέει ο Πάνος το έχουμε ζήσει και σαν μπάντα. Όταν ποστάρανε στο Facebook «Είσαι πάρα πολύ καλός, θα θέλαμε να ακούσουμε κάτι δικό σου», πόσταρε ακριβώς από κάτω δικό μας κομμάτι και το ακούγανε 3.

Πάνος: Πόσταρα κάτι του στυλ «σήμερα ξύπνησα και είχα ξεχάσει το θερμοσίφωνα ανοιχτό από χθες» και είχα 500 likes, και πόσταρα τραγούδι της μπάντας και είχε 10.

Αποστόλης: Και ήταν 10 γνωστοί, όχι άγνωστοι. Το κοινό που παρακολουθεί αυτά τα παιχνίδια δεν είναι το κοινό αυτής της μουσικής.

Πάνος: Το ροκ και το μέταλ αν ήταν πιο mainstream στην Ελλάδα ενδεχομένως να είχανε μεγαλύτερη δύναμη και χρησιμότητα τα  talent show. Μέχρι στιγμής είναι πιο πολύ πρακτικό το θέμα. Να πεις πάω εκεί πέρα και μετά οπουδήποτε και να πάρω τηλέφωνο για να κλείσω ένα live, τουλάχιστον ξέρουν το όνομά μου και μπορώ να το κλείσω πιο εύκολα.

Τάσος: Πιστεύω ότι μπορεί να είχαν μεγαλύτερη επιτυχία αν υπήρχε κάποιο talent show το οποίο να ήταν αποκλειστικά βασισμένο στο να παρουσιάζουν δικά τους κομμάτια οι διαγωνιζόμενοι.

Pulse R – Ιn chains, ονομάζεται το πρώτο σας album. Τι εκπλήξεις μας περιμένουν; 

Αλέξανδρος: Έχουμε αλλάξει τελείως. Δεν υπάρχουν πλήκτρα. Έχουμε αλλάξει κούρδισμα, είμαστε λίγο έως πολύ heavy.

Αποστόλης: Συγκριτικά με το EP που είχαμε ουσιαστικά μια κιθάρα και πλήκτρα, τώρα στο δίσκο έχουμε γίνει πιο heavy. Έφυγαν τα πλήκτρα και πήραμε δεύτερη κιθάρα. Είναι πιο μέταλ τώρα.

Γιώργος: Εκτός από τον ήχο, έχουμε δέσει πολύ περισσότερο σαν μπάντα, είναι πιο ώριμο αυτό το πράγμα, γράφουμε πολύ καλύτερα πράγματα σε σχέση με τότε. Έχει γίνει πιο σωστή δουλειά από άποψη παραγωγής.

Πάνος: Στο EP είχε τα πρώτα 4 τραγούδια που γράψαμε. Τα τραγούδια ήταν επηρεασμένα ενδεχομένως από τις διασκευές που παίζαμε εκείνη την περίοδο και τώρα πλέον έχουμε αποκτήσει μια ταυτότητα σαν μπάντα. Πλέον παίζουμε μουσική που είναι δικιά μας.

Τι αναμένουμε στο προσεχές μέλλον από τους Pulse R;

Πάνος: Παίζουμε 26 Νοεμβρίου και 2 Δεκεμβρίου, είναι και τα δύο live στο Ίλιον Plus, με πολύ καλές μπάντες αλλά περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις.

Αλέξανδρος: Η κυκλοφορία του άλμπουμ ψηφιακά είναι 10 Οκτώβρη και σε Cd λογικά μέσα στον Νοέμβρη.

Γιώργος: Είμαστε υπερβολικά χαρούμενοι για αυτό όλοι μας.

Αποστόλης: Επίσης, ετοιμάζουμε ένα video clip που λογικά θα είναι έτοιμο μέχρι τέλος Οκτώβρη με το μοντάζ και όλα. Θα είναι το πρώτο video clip του δίσκου. Το τραγούδι λέγεται “Remember me”.

Πάνος: Θα δοκιμάσουμε να κάνουμε και κάτι σχετικά πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα. Θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε ένα dvd που θα είναι μια live ηχογράφηση του album παιγμένη λίγο διαφορετικά.

pulse

Ποιο από τα τραγούδια σας θα θέλατε να αφιερώσετε στους αναγνώστες του youthspot.eu ;

Τάσος: Αφιερώνουμε το digital revolution γιατί οι αναγνώστες σας είναι νεανικό κοινό και χρησιμοποιεί πολύ την τεχνολογία. Μέχρι να βγει και ο δίσκος μας είναι το μοναδικό ψηφιακό δείγμα που έχουμε ανεβάσει.

Βρείτε τους Pulse R στα ακόλουθα links:

https://soundcloud.com/pulse-r

https://twitter.com/pulserbandgr

http://www.youtube.com/channel/UCiuKpjMGbiKaN3AqnxCN0Jg

https://www.facebook.com/PulseRBandGR/