Ποιοι φοιτητές θα δικαιούνται μηνιαίο επίδομα;

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε η βουλευτική τροπολογία που αφορά την οικονομική ενίσχυση άπορων φοιτητών ΑΕΙ μέσα από κονδύλια του ΕΣΠΑ. 2.700 δικαιούχοι μπορούν να λάβουν ως και 520€/μήνα για τις τετραετείς σπουδές τους. Καταψήφισε η Νέα Δημοκρατία

%cf%86%ce%bf%ce%b9%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b7%cf%82

Νέα τροπολογία βουλευτών της συμπολίτευσης, σε συνεννόηση με το υπουργείο παιδείας προωθεί υποτροφίες για φοιτητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Όπως αναφέρουν τα dikaiologitika. gr, η πρωτοβουλία βρήκε σύμφωνη σχεδόν σύσσωμη την αντιπολίτευση, με μόνη παραφωνία τη Νέα Δημοκρατία που τάχθηκε κατά της οικονομικής αυτής ενίσχυσης των φοιτητών.

520 ευρώ μηνιαίο επίδομα
Σύμφωνα με πληροφορίες το ποσό της βοήθειας ανέρχεται σε 520 ευρώ μηνιαίως ανά φοιτητή που σπουδάζει εκτός τόπου διαμονής και 400 ευρώ ανά φοιτητή που σπουδάζει στον τόπο διαμονής, με την προϋπόθεση να ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, θα χορηγήσει το υπουργείο Παιδείας, για την υποστήριξη και έγκαιρη ολοκλήρωση των σπουδών τους.
Το υπουργείο Παιδείας έχει δεσμεύσει το απαιτούμενο ποσό για το πρόγραμμα που θα χορηγήσει 2.700 υποτροφίες για 9 μήνες επί 4 χρόνια.

Πηγή: news247.gr