Τρομοκρατική επίθεση με χειροβομβίδα στη Γαλλική Πρεσβεία

Τρομοκρατική επίθεση με χειροβομβίδα πραγματοποιήθηκε στις 4:45 τα ξημερώματα στη Γαλλική Πρεσβεία που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Βασιλίσσης Σοφίας απέναντι από το κτίριο της Βουλής, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο φρουρός.

%ce%b5%cf%80%ce%af%ce%b8%ce%b5%cf%83%ce%b7_%ce%b3%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b9%ce%ba%ce%b7%cf%80%cf%81%ce%b5%cf%83%ce%b2%ce%b5%ce%b9%ce%b1

Δύο άγνωστα άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πέταξαν τη χειροβομβίδα κατά του κτιρίου της Γαλλικής Πρεσβείας από την πλευρά που βρίσκεται επί της Βασιλίσσης Σοφίας. Ο φρουρός ηλικίας 33 ετών σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος, είδε τα δύο άτομα να κόβουν ταχύτητα πριν το φανάρι και άνοιξε την πόρτα για να κινηθεί προς το μέρος τους. Ωστόσο οι δράστες πέταξαν εκείνη τη στιγμή τη χειροβομβίδα αμυντικού τύπου με συνέπεια τον τραυματισμό του από θραύσματα στο μπούτι.

Αμέσως μετά την επίθεση οι δράστες ανέπτυξαν ταχύτητα και εξαφανίστηκαν, ενώ στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν την περιοχή. Λίγη ώρα μετά την επίθεση βρέθηκε από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ (Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας) στη συμβολή των οδών Σόλωνος και Θεμιστοκλέους στα Εξάρχεια μηχανή που είχε κλαπεί λίγο καιρό πριν και η οποία εστάλη στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να συλλεγούν δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό. Αν και αρχικά υπήρχε η εκτίμηση πως ίσως η μηχανή ήταν αυτή που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, δεν ήταν τελικά αυτή η μηχανή στην οποία επέβαιναν οι δράστες.

Αυτή την ώρα είναι κλειστή η Βασ. Σοφίας και στα δύο ρεύματα, από την οδό Σέκερη μέχρι τη Λεωφόρο Αμαλίας, και η οδός Ακαδημίας από την οδό Κανάρη μέχρι τη Βασ. Σοφίας.

Επιτόπου βρίσκονται πυροτεχνουργοί του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών που συλλέγουν στοιχεία ενώ την έρευνα έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.