Μια ακόμα απώλεια για το 2016….Καλό ταξίδι Λέοναρντ.

Αμείλικτο καθώς είναι το 2016, δεν έχει αφήσει τίποτα και κανέναν όρθιο. Επόμενος στη σειρά για το μήνα Νοέμβριο είναι ο Λέοναρντ Κοέν. Γνωστός για τα έργα του: Songs from a Room, Various Positions, Old Ideas, The Future και Hallelujah, ο Κοέν θεωρείτο μουσικός της ποπ με στοιχεία country μουσικής και μουσικής ευρωπαϊκών καμπαρέ.

cohen

Χθες, 10 Νοεμβρίου 2016, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 82 ετών. Η είδηση κοινοποιήθηκε στη σελίδα του Κοέν στο Facebook. H ανακοίνωση, απλή και λιτή:

«Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε ότι ότι ο θρυλικός ποιητής, συνθέτης και καλλιτέχνης Λέοναρντ Κοέν απεβίωσε. Χάσαμε έναν από τους πιο σεβαστούς και παραγωγικούς οραματιστές. Η κηδεία του θα γίνει στο Λος Άντζελες. Η οικογένεια ζητά διακριτικότητα κατά τη διάρκεια του πένθους της».

O ίδιος είχε πει για τα ημτελή του τραγούδια, σε συνέντευξη του στο New Yorker:

«Δεν νομίζω ότι θα είμαι σε θέση να τελειώσω αυτά τα τραγούδια. Ίσως, ποιος ξέρει; Και ίσως να πάρω μια δεύτερη ανάσα, δεν ξέρω. Αλλά εγώ τολμώ να δεσμεύσω τον εαυτό μου με μια πνευματική στρατηγική. Δεν τολμώ να το κάνω αυτό. Έχω κάποια δουλειά να κάνω. Να ξεμπερδέψω με υποχρεώσεις. Είμαι έτοιμος να πεθάνω. Ελπίζω ότι δεν θα είναι πάρα πολύ άβολα. Αυτό ήταν για μένα». 

Ο Κοέν ήταν ένας πολύ δημιουργικός και ανήσυχος άνθρωπος. Τραγουδιστής-τραγουδοποιός, ποιητής, καλλιτέχνης του δρόμου, μυθιστοριογράφος, συγγραφέας, μουσικός, ηθοποιός και πιανίστας.

Καλό παράδεισο….