6 ταξίδια για τα Χριστούγεννα σε Ελλάδα και εξωτερικό – οι προτάσεις μας

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν το ίδιο και οι διακοπές. Είτε λοιπόν ξεκλέψεις δύο-τρεις μερούλες, είτε κάθεσαι λίγο παραπάνω ένα ταξίδι στις γιορτές είναι ότι καλύτερο για να δεις χιονισμένα τοπία και να γεμίσεις μπαταρίες.

Επιπλέον θα γλυτώσεις από τις κουραστικές και πολύωρες προετοιμασίες για τα παραδοσιακά οικογενειακά τραπέζια.

Αν σκέφτεσαι να ταξιδέψεις στο εξωτερικό  μερικοί από τους top προορισμούς είναι:

1. Πράγα: Ο γοτθικός και μπαρόκ αρχιτεκτονικός ρυθμός που κυριαρχεί θα σε εντυπωσιάσει. Επίσης μπορείς να απολαύσεις όπερα και μπαλέτο. Και μην παραλείψεις τις βόλτες στην πλατεία της Παλιάς Πόλης. Και σίγουρα να δεις την Γέφυρα του Καρόλου που κερδίζει τα βλέμματα ακόμη και των ντόπιων.

2.Βιέννη: Από τους κλασσικούς προορισμούς για τα Χριστούγεννα, καθώς η πόλη ντύνεται στα λευκά και η γιορτινή διακόσμηση κυριαρχεί στους δρόμους. Να μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις finger food, παραδοσιακά καπηλεία και κρασί.Επιπλέον το πρώην ανάκτορο του Belvedere με τους αμέτρητους πίνακες και τα έργα τέχνης αποτελεί μέρος δεσπόζων. Εκτός όμως από μουσεία η πρωτεύουσα της Αυστρίας έχει και διασκέδαση π.χ. το πάρκο της με την μεγάλη ρόδα των 200 μέτρων θα σε κάνει να δεις την πόλη εντελώς αλλιώς.

3.Bansko: Τα τελευταία χρόνια αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλέστερους προορισμούς ειδικά για τους νέους. Το χιονοδρομικό κέντρο που διαθέτει προσφέρει πλήθος δραστηριοτήτων όπως το σκι,το snowboard και τα έλκηθρα. Επίσης οι τιμές είναι πολύ προσιτές και σίγουρα θα περάσεις τέλεια.

Αν πάλι προτιμάς να μείνεις στην Ελλάδα σου προτείνουμε τα εξής μέρη:

4.Τρίκαλα: Το θεματικό πάρκο Ο Μύλος των Ξωτικών με την δωρεάν είσοδο και τις 9 δραστηριότητες σίγουρα θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους. Η πόλη είναι πολύ όμορφη και γεμάτη ποταμούς και βαθιές χαράδρες. Επίσης τα Μετέωρα είναι μια ανάσα μακριά. Μπορείς επίσης να περιηγηθείς στα τζαμιά, στα αρχαία ερείπια και στα μεσαιωνικά κάστρα εκτός βέβαια από την πανέμορφη πόλη.

5. Πήλιο: Από τις πιο όμορφες γωνιές της Ελλάδας με πολλά χωριά, δάση και βουνό. Δεν λέγεται τυχαία εξάλλου, το Βουνό των Κενταύρων. Το πλήθος των ταξιδιωτών που προσελκύει είναι μεγάλο κάθε εποχή του χρόνου.Διαθέτει χιονοδρομικό κέντρο και σίγουρα θα περάσεις πολύ όμορφα αφού θα είσαι μέσα στην φύση.

πορταρια

6.Ζαχοροχώρια: Σε όποιο κι αν επιλέξετε να πάτε θα σας δικαιώσει. Μικρά και όλα πέτρινα τα σπίτια συνθέτουν ένα γραφικό τοπίο. Οι κάτοικοι πολύ φιλικοί, θα σε κεράσουν σπιτικά εδέσματα και τοπικά προϊόντα. Αξίζει να επισκεφτείς και τα διάφορα φυσικά  αξιοθέατα της γύρω περιοχής όπως το φαράγγι του Βίκου.Είναι ανεπτυγμένα τουριστικά χωριά με πιο γνωστά το μικρό και το μεγάλο Πάπιγκο.