Πένθος στη Ρωσία μετά τη συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους με 93 επιβαίνοντες στη Μαύρη Θάλασσα

Το πρωί της Κυριακής 25 Δεκεμβρίου, ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος τύπου Τουπόλεφ (TU-154), χάθηκε από τα ραντάρ μετά την απογείωσή του από την πόλη Σότσι, στα βόρεια της Ρωσίας, με προορισμό τη Συρία.

aeroskafos

Το Tu-154 εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ στις 5.27, δύο λεπτά μετά την απογείωσή του με προορισμό τη Λαττάκεια της Συρίας αφού προηγουμένως ανεφοδιάστηκε σε ένα αεροδρόμιο της πόλης Άντλερ, κοντά στο Σότσι.

Στο αεροσκάφος βρίσκονταν 93 επιβάτες, και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, είναι απίθανο να υπάρξουν επιζώντες. Έρευνες διεξάγονται αυτή τη στιγμή στη Μαύρη Θάλασσα για τον εντοπισμό του αεροσκάφους, ενώ ήδη οι αρχές έχουν εντοπίσει συντρίμμια.

«Συντρίμμια του αεροπλάνου ΤU-154 του ρωσικού υπουργείου Άμυνας βρέθηκαν σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου από τα παράλια της πόλης του Σότσι, σε βάθος 50 έως 70 μέτρων», ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.

«Η περιοχή της συντριβής του TU-154 έχει καθοριστεί. Δεν υπάρχουν ενδείξεις για επιζώντες», ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας διευκρινίζοντας ότι επτά πτώματα έχουν βρεθεί στο σημείο της συντριβής στη Μαύρη Θάλασσα.

Το υπουργείο διευκρίνισε ότι στην περιοχή του δυστυχήματος κατευθύνονται έξι σκάφη του στόλου της Μαύρης Θάλασσας. Στις έρευνες συμμετέχουν άλλα τέσσερα πλοία, ισάριθμα ελικόπτερα, ένα αεροπλάνο, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τηλεκατευθυνόμενες υποβρύχιες συσκευές και 63 δύτες. Άλλοι 50 βατραχάνθρωποι από άλλους στόλους αναμένεται να φτάσουν στο Σότσι μέσα στην επόμενη ώρα.

Το κεντρικό τμήμα του αεροσκάφους έχει εντοπιστεί, οι δύτες ανέσυραν ήδη τα πτώματα επτά επιβατών από βάθος 70 μέτρων. Οι έρευνες πρόκειται να κρατήσουν ώρες, ίσως και μερικές μέρες αφού γίνονται σε μεγάλο βάθος αλλά και οι καιρικές συνθήκες στα ανοικτά του Σότσι χειροτερεύουν.

Περισσότερα ΕΔΩ.