Οι γυναίκες που κάνουν περισσότερο σεξ έχουν καλύτερη μνήμη

Το πώς το σεξ επηρεάζει τον εγκέφαλο της γυναίκας -και συγκεκριμένα την περιοχή αυτή που ελέγχει τα συναισθήματα, τη μνήμη και το νευρικό σύστημα- εξέτασαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο McGill του Καναδά.

%cf%83%ce%b5%ce%be

Στη μελέτη έλαβαν μέρος 78 γυναίκες κάτω των 30, οι οποίες κλήθηκαν να κάνουν ένα τεστ μνήμης που περιλάμβανε πρόσωπα ατόμων και αφηρημένες έννοιες. Συμπλήρωσαν, επίσης, ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τη συχνότητα των σεξουαλικών τους επαφών και τη χρήση ή μη αντισύλληψης σε αυτές.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες που έκαναν συχνότερα σεξ είχαν βελτιωμένες επιδόσεις στην ανάκληση αφηρημένων λέξεων. Το σεξ δεν φάνηκε, ωστόσο, να επηρεάζει θετικά την ικανότητά τους να θυμούνται πρόσωπα.

Τα ευρήματα της μελέτης που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Archives of Sexual Behaviour» υποδεικνύουν ότι το σεξ συνδέεται συχνά με τη λειτουργία της μνήμης και τον ιππόκαμπο. Αυτό ίσως να έχει να κάνει με το γεγονός ότι το σεξ αποτελεί μια μορφή άσκησης ή με το γεγονός ότι βοηθά στην ανακούφιση από ψυχικές καταστάσεις, όπως η κατάθλιψη και το στρες, που επιδρούν στη μνήμη.

«Οι χημικές ουσίες που συνδέονται με την ανταμοιβή στον εγκέφαλο -ορμόνες και νευροδιαβιβαστές- σχετίζονται τόσο με τη μνήμη όσο και με τη σεξουαλική δραστηριότητα» σημείωσε ο καθηγητής Ψυχολογίας από το McGill, Jens Pruessner.

Πηγή: zougla.gr