Ποιοι λόγοι θα σε φέρουν μέχρι το Χολαργό;

Η αρχή έγινε πριν από περίπου τρία χρόνια με την δημιουργία ενός καφέ επί της Μεσογείων, λίγο πιο κάτω από την ομώνυμη με την περιοχή στάση του μετρό. Έκτοτε, οι επιχειρήσεις εστίασης αλλά και τα all day στέκια ξεπηδάνε σαν τα μανιτάρια, καθιερώνοντας το Χολαργό πλέον ως πιάτσα.

Ποιες είναι, ωστόσο, εκείνες οι σταθερές αξίες που θα σας κάνουν να επιλέξετε την περιοχή για την έξοδό σας; Συγκεντρώσαμε εφτά από αυτές, τόσο για φαγητό όσο και για καφέ ή ποτό, οι οποίες αξίζουν να τις προτιμήσετε για να γνωρίσετε τις all time classic επιλογές που ξεχωρίζουν στην περιοχή.

White Spoon

whitespoon

Με μια πρώτη ματιά, θα φέρει στο νου σας εικόνες από Βερολίνο ή από κάποια μεγάλη μητρόπολη της Ευρώπης, καθώς η έμφαση και η λεπτομέρεια που έχουν δοθεί στη διακόσμησή του, δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα αντίστοιχων μαγαζιών ευρωπαϊκών μητροπόλεων. Το White Spoon, λοιπόν, σε απόσταση αναπνοής από το σταθμό του μετρό Χολαργός, είναι το πρώτο μαγαζί που δημιουργήθηκε στην περιοχή και προκάλεσε την κινητικότητα για τη δημιουργία «πιάτσας» και στο Χολαργό. Γι’ αυτό άλλωστε και όταν ακούμε τη λέξη Χολαργός, ασυνείδητα έρχεται στο νου και το White Spoon.

Ο χώρος του διακρίνεται για το βιομηχανικό design και τις vintage αναφορές, που δημιουργούν μια άκρως οικεία και φιλική ατμόσφαιρα για παρεΐστικες στιγμές στο καθιερωμένο στέκι. Αν και αρχικά καθιερώθηκε κυρίως για τον καφέ του αλλά και το φημισμένο πρωινό του -η διάσημη ομελέτα του, μάλιστα, έχει γίνει must στην περιοχή- με το πέρασμα του χρόνου έχει εξελίξει πολύ και την μπάρα του δίνοντας έμφαση στην ποιότητα και τις εμπνευσμένες συνταγές των cocktails του, τα οποία οφείλουμε να ομολογήσουμε πως αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Πληροφορίες

Λεωφόρος Μεσογείων 234 & Βεντούρη 1, τηλ. 210 6533645, fb page: White Spoon

Μελιτίνι

μελιτίνι

All day bistrot, που σίγουρα μπορεί να γίνει και το δικό σας αγαπημένο στέκι. Με βιομηχανική αισθητική και εξαιρετικό εσωτερικό και εξωτερικό χώρο, σας καλεί να περάσετε απολαυστικές και χαλαρές στιγμές καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ξεκινήστε την ημέρα σας με αρωματικό καφέ συνοδεία ποικίλων μπαγκετών με βιεννέζικο ψωμάκι ή κάντε το lunch break σας, δοκιμάζοντας κάποιες από τις γευστικές προτάσεις του καταλόγου. Οι λάτρεις του γλυκού δεν θα αντισταθείτε στη λαχταριστή τάρτα σοκολάτας με φράουλες, το γευστικό cheesecake και το εξαιρετικό μπανόφι, που παρασκευάζονται στην κουζίνα του Μελιτίνι.

Πληροφορίες

Λεωφόρος Μεσογείων 266 & Πυθαγόρα, τηλ. 210 6535020, fb page: Melitini

Bootleg

bootleg

Βιομηχανική διακόσμηση με ρετρό αναφορές σε loft style, αλλά και φοβερά πλούσια κάβα στα βασικά χαρακτηριστικά του all day cafe- cocktail bar που έχει όνομα εμπνευσμένο από την εποχή της ποτοαπαγόρευσης -Bootleg σημαίνει παράνομη διακίνηση αλκοόλ. Η μεγάλη μπάρα του δεν αφήνει περιθώρια επιλογής, κυρίως για όσους το επιλέγουν για ένα early after office ποτό με τους συναδέλφους ή την παρέα. Ενημερωμένη cocktail list με προτάσεις που αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις για το βράδυ, αρωματικός καφές και γευστικά σνακ για την ημέρα.

Πληροφορίες

Φανερωμένης 8, τηλ. 210 6511288, fb page: Bootleg Athens

 Juicy Grill

Juicy Grill

Κατάφερε να κερδίσει το κοινό και να καθιερωθεί τόσο σαν στέκι, όσο και ως αφορμή για να βρεθεί κάποιος στη συγκεκριμένη περιοχή, καθώς η έμφαση στην ποιότητα δεν άφηνε άλλα περιθώρια. ‘Ετσι, ζουμερά burgers από ποιοτικό και επιλεγμένο κρέας, σπιτικές σάλτσες, εκλεκτά steaks, δροσερές σαλάτες και φρεσκοκομμένες τηγανητές πατάτες σας βάζουν σε πειρασμό, ουκ ολίγες φορές. Το ψωμάκι του burger είναι είτε brioche (ολόφρεσκο ημέρας) είτε bagel (εισαγωγής από το εξωτερικό) για να προτιμήσετε εκείνο της αρεσκείας σας και να επιλέξετε τον συνδυασμό που θα σας κάνει να γλείφετε ακόμη και τα δάχτυλά σας.

Πληροφορίες

Κεραμεικού 2, τηλ. 215 5203201, www.juicygrill.gr, fb page: Juicy Grill

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.greekguide.com